Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
25
Szereplők
5
Vélemények
25
Képek
6
Videók
 
Ricardo Garcia   2020. 02. 16.

legújabb vélemény

Nem tehetek róla, de nekem ez a cím alapból semmitmondó volt, nem is vártam sokat A boldogságvirágtól, és bár a sztorit valahogy tényleg egy kissé sarkítottnak éreztem, összességében még mindig egy középszerű alkotásnak éreztem, amely mintha tudatosan megválogatná a közönséget. Az egy dolog, hogy valami nem akar mainstream lenni, de ennyire nem kellene áthajolnia a művészi szenvelgésbe.

 
Ákos Varga   2019. 12. 26.

A pollen bódító ereje – Boldogságvirág

Jessica Hausner kiszámíthatatlan arthorrorja olyan, mintha egy Peter Stricklandbe oltott Wes Anderson rendezte volna: az alkotók a merész alapötletet műfaji elemek virtuóz keverésével, valamint szuggesztív, stílusos képi világ megteremtésével viszik vászonra. A Boldogságvirág első blikkre akár Strickland legutóbbi, In Fabric című horrorjának párdarabja is lehetne: míg a Magyarországon élő brit alkotó egy gyilkos ruhadarabról forgatott giallo-beütésű agymenést, addig az osztrák származású Hausner a címszereplő növény köré építi számtalan plot twisttel tarkított, a nézőt az utolsó pillanatig bizonytalanságban tartó, bizarr horrorját. A sztori főhőse, Alice Woodard (a legutóbbi Cannes-i Filmfes... több»


 
Toncsi   2020. 02. 15.

Jessica Hausner filmje számos kérdést felvet a boldogságról, természetről, anyaságról, karrierről - mindenkit érintő dolgokról; a génmódosítás és a "teremtés" pedig sokakat érdeklő, mára már morális dilemmává vált probléma... vagy lehetőség. A film furcsa hangulata nagyszerűen jeleníti meg azt a különös érzést, amit a fel-felbukkanó régi mítoszok, a fantasztikum megjelenése vált ki a nézőből, miközben ráébredünk, hogy egyfajta valóság és egy frankensteini fiktív világ közt lebegünk. A tudományos-fantasztikus művek kedvelői semmiképp ne hagyják ki!

 
cvölf   2020. 02. 14.

Van egy kis hiányérzetem, ebből a témából azért ennél többet is ki lehetett volna hozni, legfőképp a cinizmust lehetett volna kicsit kiélezni. Ami viszont tényleg óriásit rontott az egész filmélményen, az a zene. Hát nem is tudom, láttam-e már olyan filmet, amiben a zenei háttér annyira elütött volna a párbeszédektől és jelenetektől, mint itt. A forgatókönyv elég eredeti, na de épp emiatt nem tudok rá közepesnél jobb értékelést adni, eredeti elgondolást nem szabad átlagos pályán hagyni.

 
HappyOptimus   2020. 02. 13.

Nagyon jól van felvéve a film, egyedi a képi világa, de nekem ez a vonal már a Suspiriánál vagy épp a Midsommarnél se jött be igazán. Ennél a műfajnál nehéz kompromisszumokat kötni, és feladni azokat az alapszintű jegyeket, ami egy jó horrort jellemzi az esztétikumért, szerintem zsákutca. De javítson ki valaki, ha tévedek és volt már kellemes csalódása...

Emily Beecham
Ben Whishaw
Emily Beecham
Emily Beecham
Emily Beecham
Emily Beecham
Ben Whishaw
Ben Whishaw
Emily Beecham
Emily Beecham
Emily Beecham
Ben Whishaw
Emily Beecham
Emily Beecham
Emily Beecham
Ben Whishaw
Kit Connor
Emily Beecham
Emily Beecham
Ben Whishaw
Emily Beecham
Kit Connor
Kit Connor
Emily Beecham
Kerry Fox
Kit Connor
Emily Beecham
Emily Beecham
 
A probléma csak az, hogy Little Joe pollenje az alkotókat is elbódította kissé, és annyira beleszerettek a saját filmjükbe, hogy néha az az érzésünk, csak azt nézzük, ahogy a film illegeti magát egy tükör előtt, hogy milyen szép kiállítású – ebben az ötletben sokkal több lett volna egy túlnyújtott Black Mirror-epizódnál. több»

A film összbevétele 107 466 dollár volt (imdb.com).

 

A boldogságvirág a német származású rendező, Jessica Hausner első angol nyelvű filmje.

(hp)
 

A film jelmez tervezője, Tanja Hausner a rendező, Jessica Hausner nővére.

(hp)
 

Jessica Hausner rendező elmondta, hogy A boldogságvirágban szándékosan előnyben részesítette a menta zöld, a fehér és a vörös színeket, hogy meseszerű karakterisztikát kölcsönözzön a filmjének.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.