Csütörtöktől a mozikban a kultikus sci-fi folytatása. A külföldi újságíróknak már volt szerencséjük látni a filmet, a kritikák alapján pedig úgy tűnik, az évtized sci-fijével van dolgunk.

Nemes egyszerűséggel levette a lábukról a kritikusokat a Szárnyas fejvadász 2049 (Harrison FordRyan GoslingJared LetoRobin Wright). Denis Villeneuve sci-fije jelenleg 95 százalékon áll a RottenTomatoes-on, és a folyamatosan érkező kritikákat elnézve ez a szám aligha fog csökkenni. Íme néhány idézet a legnívósabb filmmagazinok munkatársaitól.

Leah Greenblatt (Entertainment Weekly): "A mainstream filmkészítés felemelkedése a magas művészethez."

Peter Debruge (Variety): "Bár le fogja nyűgözni a Szárnyas fejvadász rajongókat, ez a lélegzetelállítóan elegáns folytatás anélkül is teljes értékű, hogy a néző látta volna az eredetit.

Todd McCarthy (The Hollywood Reporter): "Mindenki, aki részt vett ebben a vállalkozásban, láthatóan mélyre ásott az eredeti történetben, de emellett igazán erős ötletekkel áll elő, hogy a végeredmény több legyen egy egyszerű folytatásnál."

Mike Ryan (UPROXX): "A Szárnyas fejvadász 2049 gyönyörű."

Brian Truitt (USA Today): "Az új Szárnyas fejvadász lenyűgöző, mert minden szempontból kiemelkedő."

Matt Singer (ScreenCrush): "Úristen, mennyire szép film lett. A Szárnyas fejvadász 2049 olyan, mintha valaki azt mondta volna Denis Villeneuve-nek, és az operatőr, Roger Deakins nek, hogy úgysem tudják elkészíteni az évszázad vizuálisan leglátványosabb sci-fijét, de végül megcsinálták."

Most már nincsenek kétségeink. A Szárnyas fejvadász 2049 csütörtöktől a hazai mozikban.