A Marvel a Selma női rendezőjére pályázik

Ava DuVernay lehet az első afroamerikai női rendező, aki szuperhősfilmet forgat.

Ava DuVernay, aki a Selma című, Martin Luther King életét feldolgozó filmjével berobbant Hollywood élvonalába komoly szerepet tölthet be a Marvel mozis univerzumának harmadik fázisában. Azt egyelőre még nem tudni, hogy a stúdió a Captain Marvel vagy a Black Panther élére szeretné-e megszerezni a rendezőnőt, azonban belsős források elmondásai alapján ez utóbbi a valószínűbb. A stúdió nem csinál titkot abból, hogy a Captain Marvelt is női rendezővel képzeli el, melyre a legtöbben Angelina Jolie-t tartják a legesélyesebbnek.

Ha a hírek igaznak bizonyulnak, DuVeray lehet az első női rendező, aki szuerphősfilmet rendezhet.

Ezzel párhuzamosan a DC is egyre nyitottabb a női direktorok felé. A közelmúltban komoly esélye volt Patty Jenkinsnek a Wonder Woman rendezői székére, ráadásul korábban már aláírt a Thor: Sötét világ-hoz is, azonban keratív nézeteltérésekre hivatkozva végül visszalépett a projekttől, majd a hasonló okok miatt a WW-filmet is otthagyta. Helyébe Michelle MacLarent szerződtette a stúdió.

Ava DuVernay a tavaly decemberben debütált, Oscar-díjra jelölt Selmának köszönhetően egy csapásra tett szert nemzetközi szintű ismertségre. Jelenleg Oprah Winfrey saját televíziós hálózatának fejleszt egy televíziós show-t, mely a Queen Sugar című könyvön alapszik majd. Ezen kívül aktívan dolgozik az egyelőre cím nélküli, a Katrina-hurrikán okozta pusztítást feldolgozó produkción is.

A Balck Panther 2018. július 6-án, a Captain Marvel 2018. november 2-án debütál a mozikban.