A Mátrix 4 forgatása miatt vizsgálódnak Németországban

Bár a koronavírus alaposan áthúzta lényegében minden filmes projekt számításait és időrendjét, szép lassan forognak a filmek szerte a világban. Érvényes ez a Mátrix: Feltámadások-re is, amelyet csak 2019 nyarán jelentettek be hivatalosan, de az előkészületek már évek óta folytak a háttérben. Mostanra pedig, bő egy évvel a hivatalos leleplezés után már ott tartunk, hogy befejeződött a forgatás. Épp ezért vizsgálódnak most Németországban a hatóságok.

Történt ugyanis, hogy a stáb a koronavírus-járvány miatt hozott korlátozó intézkedések dacára szervezett egy záróbulit. Az ilyesmit ugyebár Németországban is betiltották, mivel a nagyobb létszámú gyülekezéseken fokozottan nagy a fertőzés veszélye. Szóval hivatalosan nem lehet bulit tartani.

A stáb azonban talált egy kiskaput, amin keresztül szépen megkerülte a szabályokat. A bulit ugyanis forgatási munkának álcázták, vagyis kívülről úgy nézett ki, mintha még mindig dolgoznának. Ezzel megoldották, hogy egyszerre nagyjából kétszázan lehessenek ott a bulin, holott a hivatalos német gyülekezési korlátozás ötven főben maximalizálja az összejöveteleket.

A dolog természetesen kiszivárgott, és most a potsdami hatóságok vizsgálódnak az ügyben, hamarosan hivatalos meghallgatások lesznek. Amennyiben bebizonyosodik, hogy a hivatalosan forgatásnak bejelentett esemény valójában egy záróbuli volt, illetve azon a forgatáson ténylegesen dolgozókon kívül mások is részt vettek, akkor a forgatásnak helyszínt biztosító Studio Babelsberg súlyos büntetés elé néz.

A hírek szerint egyébként dacára annak, hogy nem lehet ilyen jellegű rendezvényeket tartani, a stáb mégis tartott egyet. Ugyanakkor arról is érkeztek hírek, hogy ezt komoly biztonsági előkészületek előzték meg: minden résztvevőt előre teszteltek, az eseményen pedig mindenkinek maszkot kellett hordania. Más kérdés, hogy állítólag ezt nem ellenőrizték túl szigorúan…