A Netflix ismét húzott egy hatalmasat az exkluzív tartalmak tekintetében: megszerezték ugyanis a tavalyi megasiker, a A vándorló Föld terjesztési jogait.

A film egy kínai sci-fi, ami Liu Cixin The Three-Body Problem című regényéből készült, és jelenleg minden idők második legsikeresebb kínai filmje: a hazai piacon eddig 610 millió dollár bevételt hozott, ami nem kis teljesítmény.

A streaming-szolgáltatás – amely egyébként Kínában nem elérhető, tekintettel arra, hogy a kormányzat milyen szigorúan szabályozza a külföldi tartalmak elérését – nyilatkozata szerint eddig is igen elkötelezett volna abban a tekintetben, hogy minél változatosabb, globális tartalmat kínáljon a felhasználóknak. Erre tökéletes alapanyag a The Wandering Earth, ami a kihűlő Nap miatt veszélybe került, és emiatt a pályájáról eltérített Föld fiatal lakosainak sorsáról szól, akik nem adják fel a reményt, hogy új csillagot találjanak a bolygónak.

A film az előzetes és a fotók tanulsága alapján a hollywoodi büdzséket megszégyenítő költségvetésből készült, és igen szépre sikeredett – exkluzivitása miatt pedig biztos, hogy nagy érdeklődésre tarthat majd számot.