A rácsok mögül Hollywoodba: Ezért ült Mark Wahlberg börtönben, mielőtt befutott volna

Mark Wahlberg ma már egyike a legkeresettebb hollywoodi színészeknek, aki közel három évtizedes pályafutása alatt több tucatnyi filmben szerepelt már. Ezek között voltak gyorsan felejthető darabok, de igazán emlékezetes alkotások is. A színész azonban nem mindig a jó utat járta, híressé válása előtt, mint sokan mások, ő is megjárta a maga poklát.

Mark Wahlberg kilencedik gyermekként látta meg a napvilágot, testvéreivel pedig egy háromszobás lakásban nőtt fel Bostonban. Tizenéves korában kicsapták az iskolából, ami megindította őt a lejtőn, aminek a tetején egyébként is régóta egyensúlyozott.

Hamarosan egy banda tagja lett, akikkel számos különféle bűncselekményt elkövettek. Többek között drogkereskedéshez is volt köze, illetve ő maga is rászokott a kokainhasználatra. Számos alkalommal összetűzésbe keveredett a rendőrséggel, végül aztán egy incidens fordított a sorsán.

A színész egy interjúban arról beszélt, hogy egy nap a drog hatására minden különösebb indok nélkül rátámadt az utcán két vietnámi férfira egy rúddal. Egyiküket olyan súlyosan megsebesítette, hogy egész életére elveszítette a látását. A támadásból bírósági ügy lett, ahol végig bűnösnek vallotta magát. Végül a még mindig csak tizenéves Mark Wahlberg egy javítóintézetben kötött ki, ahová ugyan két évre küldték, de alig 45 nap után ki is jöhetett. Ám ez a 45 nap elég volt számára ahhoz, hogy tudja, ideje fordítani az életén.

Ebben bátyja, az addigra a New Kids on the Block tagjaként már befutott Donnie Wahlberg volt a segítségére. Segített neki munkát keresni – kőművesként dolgozott építkezéseken. Nem sokkal később pedig segített neki megalapítani saját bandáját, a Marky Mark and the Funky Bunchot. Ez hozta meg számára a várva várt hírnevet.

A csapat 1991-ben mutatta be első albumát, ami hatalmas siker lett, a Good Vibrations dalnak köszönhetően platinalemezzé vált. Innen pedig már egyenes út vezetett Mark Wahlberg számára a híressé váláshoz, megkapta első filmszerepeit, a többi pedig már történelem.