Sokak szemében minden idők legjobb Batmanje Christian Bale volt, aki összesen három filmben öltötte magára az ikonikus szuperhős karakterét. A három film mindegyik külön-külön is hatalmas siker volt, de a trilógia egyben valóságos kultikus művé érett az évek során, amely ráadásul a kasszáknál is piszok sok pénzt hozott.

Nem csoda, hogy a Warner fejesei tovább szerették volna fejni a fekete bőrpáncélos tehenet, ehhez pedig meg is találták a trilógiát tető alá hozó Christopher Nolant, hogy forgasson egy negyedik filmet is. És ha megteszi, akkor abban bizony senki más nem játszhatja el Batmant, csakis Christian Bale.

Igen ám, csakhogy hiába ostromolták hosszú időn keresztül a színészt jobbnál jobb ajánlatokkal, ő teljesen elzárkózott a folytatástól. Bár erről hivatalos információk nincsenek, de egyes források szerint még egy 50 millió dollárról szóló szerződést is gondolkodás nélkül visszadobott. A színész egyébként sosem beszélt róla nyilvánosan, hogy miért utasította el egy negyedik Batman-film lehetőségét, a közösségi médiában is csupán annyit írt, hogy nagyon kíváncsi, az utódja mit fog kihozni a karakterből.

Christian Bale már a Batman: Kezdődik! előtt is igen népszerű és sokat foglalkoztatott, így meglehetősen jómódú színésznek számított Hollywoodban. A három Batman-moziért összesen 54 millió dollár gázsit tehetett zsebre, egyes jelentések szerint vagyona napjainkban 120 millió dollár körül mozoghat. Szóval bizonyosan nem a pénzt kevesellte, sokkal valószínűbb, hogy a harmadik rész befejezésével ő maga is úgy érezte, hogy ez a sztori így kerek, nagy hiba lenne tovább bolygatni.

Ha nosztalgiáznál egy keveset, ajánljuk a figyelmede az alábbi videót Nolan Batman-trilógiájának kulisszái mögül valamint a galériánkat néhány igazán ritka fotóért.