Az utóbbi időben ismét új hullámot kapott a közösségi médiában a transzneműek körüli vita, ami valószínűleg még hosszú évekig velünk is fog maradni. Ezúttal két híresség egymástól független megnyilvánulása váltott ki nemtetszést sokakban. Bette Midler és Macy Gray szavai keltettek új vihart, amelyre egy harmadik híresség, az egykori Wonder Woman, Lynda Carter is reagált.

Lynda Carter a Twitter-csatornáján osztotta meg gondolatait követőivel. Az immár 70 éves színésznő arról írt, hogy szerinte a transzneműek hibáztatása a legkevésbé sem segíti a nők jogaiért folyó harcot. Majd azzal folytatta, hogy a transzneműeknek már így is annyi erőszakkal és zaklatással kell megbirkózniuk, hogy ideje lenne már végre békén hagyni őket. Ehelyett szerinte a nők elleni valódi háborúra kellene koncentrálni, ami a bíróságokon zajlik.

A színésznő tweetjét rengeteg pozitív reakció fogadta, sokan válaszoltak neki arról, mennyire egyet értenek vele és köszönik a támogatását. Emellett a tweetekre egy-két nap alatt 136 ezer lájk és 26 ezer megosztás érkezett.

Lynda Carter vélhetően arra reagált a közösségi médiában, hogy nemrégiben Bette Midler és Macy Gray is a transzneműeket támadó kijelentéseket tett. Bette Midler arról írt a közösségi médiában, hogy szerinte a nőknek harcolniuk kellene, mert ma már a nemüket és a nevüket is elveszik tőlük és a jövőben majd szülő embereknek, menstruálóknak vagy vaginás embereknek fogják nevezni őket.

Macy Gray pedig egy interjú során fejtette ki nézeteit, miszerint ahhoz, hogy valaki nőnek nevezhesse magát, mellekkel és vaginával kell születni. Miután mindkettőjüket rengeteg támadás érte a kijelentésük után, mindketten nyilvánosan kértek bocsánatot.