Tom Holland egyre részletesebben beszél alkoholfüggőségéről, miután májusban először árulta el, hogy több mint egy éve józan.

A fiatal színész, aki már másfél éve józan, így nyilatkozott: "Örömmel mondom ki - határozottan az alkohol rabja voltam. Egyáltalán nem zárkózom el ettől a beismeréstől".

Az "On Purpose With Jay Shetty" podcastban való megjelenése során (a BBC-n keresztül) Holland elmondta, hogy rájött, alkoholproblémái lehetnek, miután "nagyon, nagyon piás" karácsonyi időszakot élt át. Az ünnep arra késztette, hogy kipróbálja a száraz januárt.

A színészt ez a felismerés arra késztette, hogy megpróbáljon még egy hónapig józan maradni. Úgy érezte, bebizonyíthatja magának, hogy nincs problémája az alkohollal, ha két hónapig józan marad. Azonban küzdött az angliai kocsmakultúrával.

"Csak arra tudtam gondolni, hogy igyak. Nagyon megijedtem" - mondta Holland az egy hónapig tartó józanságról - "Azt gondoltam: "Hűha, talán van egy kis alkoholproblémám"."

"Úgy éreztem, hogy nem tudok társasági ember lenni" - mondta Holland - "Úgy éreztem, hogy nem mehetek el a kocsmába és nem ihatok csak egy limonádét. Nem tudtam elmenni vacsorázni. Nagyon, nagyon küzdöttem. Kezdtem aggódni, hogy talán alkoholproblémáim vannak."

A legújabb Pókember-filmek színésze úgy döntött, hogy hat hónapra meghosszabbítja absztinenciáját.  Júniusban is józanul ünnepelte a születésnapját, és ekkorra úgy érezte, kétségek nélkül folytathatja a józan életvitelt.

"[Én] voltam a legboldogabb" - mondta Holland arról, hogy elérte a hat hónapos józanságot - "Jobban tudtam aludni. Jobban tudtam kezelni a problémákat. A forgatáson elromló dolgokat, amik normális esetben kiakasztanának, könnyebben tudtam átvészelni. Sokkal tisztább volt a lelkivilágom. Egészségesebbnek, fittebbnek éreztem magam... Egyszerűen csak azt mondtam magamnak: "Miért? Miért vagyok az ital rabszolgája? Miért vagyok ennyire megszállottja?""

A színész józansága még az édesanyját is arra inspirálta, hogy kövesse fia példáját: "Imádja, és ez csodálatos" - mondta az asszony - "El sem hiszem, mekkora különbséget érzek attól, hogy nem iszom. Igen, elképesztően érzem magam."

Hollandot jelenleg A zsúfolt szoba című thriller-sorozatban láthatjátok, amely az Apple TV+-on streamelhető.