Karrierje 20 évvel ezelőtt gyerekszínészként indult, de jelenleg népszerűbb, mint valaha, köszönhetően a Netflix Emily Párizsban című sorozatában játszott szerepének: Lucien Laviscount állítólag az új csúcsjelölt a következő James Bond szerepére.

Ki lesz a következő James Bond? Daniel Craig 007 Nincs idő meghalni című filmben nyújtott végső búcsúelőadása óta ez a kérdés nemcsak a Bond-rajongókat és a filmes magazinokat foglalkoztatja világszerte, hanem mindenekelőtt a fogadóirodákat és a pletykalapokat. Különösen a brit bulvársajtót, ami hetente egy-egy új, forró pletykával áll elő - A legújabbal éppen 2023 elejére.

A Daily Mail című brit lap szerint az Emily Párizsban sztárja, Lucien Laviscount jelenleg versenyben van a következő James Bond-színész áhított pozíciójáért. Ne aggódj: ez nem jelenti azt, hogy a következő Bond francia lesz. Laviscount brit, francia hangzású neve ellenére.

A Daily Mail szerint Laviscount, aki a népszerű Netflix-sorozatban, a második évad óta egy brit bankárt alakít, a Bond-főnöknő, Barbara Broccoli látókörébe került. Egy bulvárlap forrását idézve:

"Lucien telitalálat. Szuper tehetséges színész, rendkívül jóképű, és az elmúlt 18 hónapban rengeteg rajongót szerzett az Emily Párizsban című sorozattal. A Bond-főnökök már most azt mondják, hogy el tudják képzelni őt egy 007-es szmokingban, és hogy milyen elegánsan és jól állna neki a szerep."

Egyedül a Celebrity Big Brother című valóságshow nyolcadik évadában való szereplése szól Laviscount ellen, amely megjelenés iránt - érthetően - Barbara Broccoli és társai állítólag kevésbé lelkesednek.

De van még egy dolog, ami Lucien Laviscount ellen szólhat, mint a következő James Bond: a kora. Laviscount 1992-ben született, tehát jelenleg 30 éves. Michael G. Wilson, a James Bond producere nemrég egyértelmű elutasítást adott minden olyan jelöltnek, aki nem múlt el 30 éves.

Lavicount tehát pontosan 30 évesen legfeljebb épphogy eléri a Wilson által meghatározott minimális életkort, és ha egészen szó szerint vesszük azt a kijelentését, hogy a szerep "csak 30 év felettinek való", akkor még egy csipetnyivel túl fiatal is. De egyrészt valószínűleg még két-három évbe telik, mire a következő James Bond filmet leforgatják, másrészt az illetékesek biztosan nem fogják ilyen szigorúan meghúzni a határt.

Számukra az a legfontosabb, hogy az új 007-es sztár hitelesen testesítse meg azt a James Bondot, aki duplanullás ügynökként ugyan nagyon friss, de életében már szerzett tapasztalatokat, például a hadseregben. Ennél is fontosabb, hogy az állítólagos 007-es jelölt(ek)ről szóló pletykákat és híreket bizonyos fokú óvatossággal kell kezelni, amíg az illetékesek nem tesznek hivatalos bejelentést - vagy amíg valamelyik neves szaklap nem számol be róla. De feltételezhetjük, hogy ez a helyzet: A keresés már folyamatban van (és egyre több pletyka szól arról is, hogy a jelöltek hamarosan beugranak próbafelvételekre, ami minden 007-es keresésnél alap).