Bár elsőre azt gondolhatnánk, hogy a Harry Potter filmek elsősorban a fiatalabb generációnak készültek, ha egy picit jobban belegondolunk, mindegyik film mindig egy picit sötétebb, egy picit ijesztőbb és zordabb lett az előzőnél. A végére már-már horrorfilmbe illő jelenetekkel is lehetett találkozni. Ugyanakkor a sztori végig megmaradt kissé gyermekien naívnak. Így azon sem csodálkozott soha senki, hogy a vége felé egyre erősödő romantikus szálat sosem színezték még csak minimális erotikával sem. Vagy mégis?

Tény, hogy konkrétan egyik filmben sincs egy-egy árva csóknál pikánsabb jelenet, ami teljesen rendjén is van. Ám van egy film, amiben akad egy igen alaposan elrejtett pillanat, ami valójában önmagában is sokkal pikánsabb mint minden más egybe véve a teljes franchise-ban. Ez az apró részlet a Harry Potter és az azkabani fogolyban látható. Egészen pontosan annak a legvégén. Nem, nem a film legvégén, hanem a stáblista utolsó másodperceiben!

Ebben a filmben kapott fontos szerepet a Tekergők Térképe, amelyen Harry nyomon követheti a Roxfortban tartózkodók minden lépését. A film legvégén a stáblistát is teljes egészében ennek a stílusában alkották meg, így a stáb nevei végig az iskola képzeletbeli falain belül maradtak, körülöttük pedig járkáló emberek lábnyomait láthatjuk.

Igen ám, csakhogy a stáblista vége felé van egy sarok, ahol két lábnyom nehezen félreérthető pozícióban van egymáshoz képest. Az nem derül ki, hogy kik is ők, de korábban egy interjúban megkérdezték a stáblista vizuális megjelenítéséért felelős Rus Wetherell grafikust. Ő annyit mondott, hogy amikor ezt a kis poént elrejtette, nem gondolt egyetlen konkrét szereplőre sem, de talán Harry és Cho az… ami azért is nehezen elképzelhető, mivel ők csak évekkel később, az ötödik tanévben jöttek össze.

A stáblista során egyébként vannak más vicces jelenetek is, mint amikor a baglyok lábnyomait láthatjuk vagy épp Lupin professzor vérfarkassá alakulását.