Ben Affleck: 'Ez volt a legrosszabb élmény. Szörnyű.'

Vannak filmek, amikben hiába tolonganak a legnagyobb hollywoodi sztárok, így is kész katasztrófa a végeredmény. Még akkor is, ha történetesen egy szuperhősmoziról van szó. Ha az utóbbi évek legrosszabb szuperhősfilmjét keressük, az eredetileg 2017-ben mozikba került Az Igazság Ligája igen előkelő helyen szerepelne a felsorolásban. És bizony a színészek is tisztában vannak vele, hogy a végeredmény pocsék lett. De azt sem titkolják, hogy miért.

Rengeteget lehetett arról hallani, hogy amikor Zack Snyder a lánya öngyilkossága miatt kilépett a projektből és a Warner Joss Whedont ültette a helyére, mintha minden a feje tetejére állt volna. Az újonnan kinevezett rendező szinte teljesen átalakította a filmet, amiből nagyon sok konfliktus született. De úgy általában az egész forgatás kész katasztrófa lett.

Erről több színész is beszélt az elmúlt években. Arról lehetett hallani, hogy a rendező tiszteletlenül bánik a színészekkel és más stábtagokkal. Folyamatosak voltak a viták, állandóan pénzügyi gondokkal küzdött a projekt, ennek dacára számos méregdrága újraforgatás is történt.

A panaszkodók között volt Ben Affleck is, aki a film kedvéért öltötte újra magára Bruce Wayne, alias Batman szerepét. Amikor a forgatásról kérdezték, úgy fogalmazott, élete egyik legrosszabb élménye volt, de ebben több tényező is közrejátszott.

Épp akkoriban zajlott a válása, nagyon sokat kellett távol lennie a szeretteitől, rengeteg volt a belső konfliktus és persze ott volt Zack Snyder személyes tragédiája is, ami mindenkiben mély nyomot hagyott. Volt olyan pont, amikor ő maga is nagyon közel volt hozzá, hogy otthagyja az egészet. De nem azért, mert maga a film rossz lett volna, abból akkor még saját véleménye szerint bármi kisülhetett volna.

Vagyis Ben Affleck nyíltan nem állt ki Joss Whedon ténykedése ellen, de burkoltan azért elég egyértelműen célzott rá, hogy a megannyi nehézség közül nem egynek ő volt az oka.