Beperelték a Netflixet egy 2022-es film miatt

Újabb bírósági pernek néz elébe a legnagyobb streaming szolgáltató az egyik tavalyi filmje miatt. Ezúttal egy celebbúvár, Francisco "Pipin" Ferreras döntött úgy, hogy jogi úton szerez érvényt az akaratának, mivel véleménye szerint a Netflix egyik tavalyi filmje úgy állítja be őt, mint a felesége gyilkosát.

A szóban forgó film a közepes kritikákat kapott Korlátlan befolyás. Ennek története egy nőről szól, aki a párizsi tanulmányait hátrahagyva a tengerhez utazik, hogy ott búvártanfolyamon vegyen részt. A filmről azt írják, hogy valós események ihlették és valóban, az alapját Audrey Anne Marie Mestre Ferreras 2002-es tragikus halála adja.

Mestre és férje – Francisco Ferreras – 2002 októberében arra készültek, hogy megdöntik a szabadtüdős búvármerülés aktuális rekordját, amely 520 láb volt. A terv az volt, hogy a nő egészen 561 láb mélységig merül alá oxigénpalack nélkül. A merülés során azonban rosszul lett és elájult, majd nem sokkal a felszínre hozatala után meg is halt.

A film ezt a történetet meséli el, ám a végén van egy jelenet, amelyben a Franscisco Ferrerast alakító színészt láthatjuk, amint a felesége felszerelését ellenőrzi, majd elsötétül a kép. A most 61 éves Ferreras azért perelte be a Netflixet, a filmet készítő Nolito Cinéma stúdiót, valamint a forgatókönyvet is író David M. Rosenthal rendezőt, mert szerinte ezzel azt sugallják, hogy ő szabotálta a felesége merülését és lényegében meggyilkolta őt.

Ferreras a bíróságon kártérítést követel és el akarja érni, hogy a film készítői töröljék a rá nézve rágalmazó jelenetet.