Bírálta a Marvel 'woke' stratégiáját a befektető, Nelson Peltz

Nelson Peltz befektető, aki jelenleg a Disney igazgatótanácsának két helyét is igyekszik megszerezni, erősen bírálta a stúdió “woke” stratégiáját, amely kapcsán a Fekete Párduc és a Marvelek szereposztását is megkérdőjelezte.

A Financial Timesnak adott interjúban Peltz elmondta, hogy soha nem állította magáról, hogy van tapasztalata a médiaiparban, ugyanakkor erős megjegyzéseket tett a Marvel fentebb említett két megjelenéséről. “Mi szükség van egy olyan Marvel filmre, amelyben kizárólag nők szerepelnek? Nem mintha bármi bajom lenne a nőkkel, de miért kell ez? Miért nem lehet olyan, amiben mindkét nem szerepeltetve van? Miért kell egy teljesen fekete szereplőgárdás film?” - nyilatkozta Peltz.

Ezen a ponton ugyanakkor fontos kiemelni, hogy sem a Fekete Párduc kizárólag fekete színészeket, illetve a sem pedig a Marvel nem csak női színészeket vonultat fel a szereposztásban. A stúdió elnöke, Bob Iger tavaly ősszel a New York Times DealBook Summit lapban megjelent cikkében írt arról, hogy a Disney produkciók esetében mindig is a történetre helyezték a hangsúlyt.

“Az alkotók szem elől tévesztették, hogy mi legyen az első számú céljuk. Először szórakoztatnunk kell. Nem az üzenetekről van szó” - írta Iger, erre pedig Peltz is annyiban kívánt reflektálni, hogy az emberek csakugyan azért mennek moziba, hogy szórakozzanak, nem pedig amiatt, hogy “üzenetet kapjanak”.

Peltz, akit az FT interjújában arról kérdeztek, hogy Feige-et el kellene-e távolítani a Marvel Studios elnöki posztjáról, így válaszolt: "Nem állok készen arra, hogy ezt mondjam, de megkérdőjelezem a teljesítményét".