Biszexuális az új Superman (Kép)

Mérföldkőhöz érkezett a DC, a képregénykiadó ugyanis hivatalosan is bejelentette, hogy Jonathan Kent, Clark Kent és Lois Lane fia biszexuális.

A kiadó mindezt egy közleményben tette közzé október 11-én, amely hivatalosan is Az előbújás, azaz a “coming out” napja. A “Superman: Son of Kal-El #5” című kiadvány november kilencedikén kerül forgalomban, amelyben kiderül, hogy Jon Kent párkapcsolatban él egy fiatal újságíróval, Jay Nakamurával.

Nem ez az első alkalom, hogy a képregénykiadó egyes karaktereit a coming outolja, korábban Batwoman, Harley Quinn és Alan Scott (az első Zöld Lámpás) lett az LMBTQ közösség tagja.

A kiadvány szerzői, Tom Taylor és John Timms egy korábbi interjúban már elmondták, hogy szerintük mindenkinek szüksége van egy hősre, és hogy mindenkinek szüksége van arra, hogy hősként láthassa magát.

“Nagyon büszkék vagyunk, hogy megoszthatjuk Tom Taylor és John Timms történetét. Számos alkalommal beszéltünk már a DC Multiverzum erejéről a történetekben, ez pedig egy újabb nagyszerű példa erre” - nyilatkozta Jim Lee, a DC főszerkesztője.