A rajongók egy meghatározó része nincs megelégedve a Trónok harca lezárásával. Az elégedetlen nézők számára az egyik ilyen hiányosság, hogy több főbb karakter is célját vesztette a történet lezárása során. Sokaknak például Bran Stark jelenléte maradt megkérdőjelezhető a cselekményben.

Noha a legtöbben talán arra számítottak, hogy Havas Jon és Daenerys közösen uralkodik majd a Hét Királyságban, az egyik legnagyobb fordulatot talán mégis végül Bran uralkodóvá választása hozta a sorozat lezárásában.

És ezen a ponton máris felmerül a kérdés, hogy Bran nem játszott-e mégiscsak fontosabb kulcsszerepet, mint azt sokan gondolnák? Visszatekintve egészen a 4-ik évadig már feltételezhető, hogy Bran sokkal többet tudott Westeros és hőseink sorsának alakulásáról, így pedig könnyen abba a szerepbe helyezkedhetett, amelyben befolyása lehetett a dolgok végső alakulására.

A karaktertől talán sokan azt várták volna, hogy Háromszemű Hollóként ténylegesen tesz valamit a közelgő végzettel szemben. Noha ő adta Aryanak azt a tőrt, amivel végül sikerült legyőzni az Éjkirályt, ugyanakkor ő bírta rá Samet, hogy mondja el Havas Jonnak valódi származását, így azt is tudta, hogy Sansa a hírt akkor még titokként továbbadja Tyrionnak.

Mindezen túlmenően azt is tudnia kellett, hogy Daenerysben az egész hír rendre bizalmatlanságot szül saját embereivel szemben is. Ennek a tudásnak a birtokában akár azt is megakadályozhatta volna, hogy a dolgok ennyire tragikus fordulatot vegyenek, és azt a lezárást kapják a rajongók, amelyre a legtöbben talán számítottak.

Erősen feltételezhető tehát, hogy Bran a tétlenségével is úgy avatkozott bele a történésekbe, hogy számára azok végül kedvezően alakuljanak.