Christian Bale után már ketten is megformálták Batmant, a Christopher Nolan rendezésében készült Sötét lovag trilógia sztárja viszont nem zárja ki, hogy újra visszatérne a szerepben.

A Screen Rant magazin tette fel a kérdést Bale-nek, miszerint kapott-e a trilógia lezárása óta a Warner Bros stúdiótól újabb megkeresést Bruce Wayne szerepével kapcsolatban. “Nem. Soha senki nem említette ezt nekem. Senki sem hozta fel. Időnként ugyan azt mondják nekem: 'Ó, hallottam, hogy megkerestek, és felajánlották neked a szerepet'. Erre én: 'Ez nekem újdonság. Soha senki nem mondta ezt’” - felelte Bale.

A színész elmondta, hogy ő és Nolan mindig is úgy tervezték, hogy három nagyszerű Batman-filmet készítenek, majd egyszerűen csak “továbbállnak”. “Volt egy megállapodásunk Chris Nolannel. Azt mondtuk: Csináljunk három filmet, ha elég szerencsések vagyunk ahhoz, hogy megcsinálhassuk őket. Aztán lépjünk le. Ne időzzünk túl sokáig. Szerintem nem lenne semmi, ha Chris Nolan egyszer csak azt mondaná: ‘Tudod mit, van egy másik történetem, amit el kell mesélnem.’ És ha ezt a történetet velem együtt szeretné elmesélni, én benne lennék.” - tette hozzá Christian Bale.

Nolan egyelőre nem jelezte a nyilvánosság felé, hogy újabb Batman produkciót tervezne, a rendező jelenleg az Oppenheimer filmen dolgozik, amely a tervek szerint 2023. júliusában kerül majd a mozikba.