Charlize Theron védelmébe vette a transznemű közösséget (videó)A kép forrása: Charley Gallay / Getty Images for Netflix

Charlize Theron felszólalt a transznemű közösség mellett, és a transzvesztita előadók jogainak korlátozására irányuló törekvéseket félelemben és tudatlanságban gyökerezőnek nevezte.

A RuPaul's Drag Race 16. évadának nyitó epizódjában Theron beszédet mondott a versenyzőknek, amelyben hangsúlyozta létük fontosságát, és arra buzdította őket, hogy ne adják fel az ellenállással szemben (lásd a videót a cikkünk galériájában). 

"A szépség, amit a közösségetek hoz, és az igazság, hogy kik vagytok és mit képviseltek, elő fog törni. Ne adjátok fel."

Ezt az üzenetet tovább erősítette a műsor utáni "Untucked" szegmens, amelyben Theron kifejezte, hogy szeretné, ha gyermekei egy olyan világban nőnének fel, amely elfogadja és szereti a különbözőségeket.

Theron arról is beszélt, hogy a szavak képesek ártani vagy gyógyítani, kiemelve a szeretet építő és a gyűlölet romboló erejét. Korábban a "Drag Isn't Dangerous" (A drag nem veszélyes) című telethon (televíziós adománygyűjtő műsor) során fejezte ki támogatását a drag közösség iránt, amelynek keretein belül több mint 500 000 dollárt gyűjtött össze. Az eseményen lejátszott videóban Theron határozottan védelmébe vette a drag közösséget, és cáfolta azt a nézetet, hogy a drag előadók káros hatással lennének a gyerekekre.