Chris Evans a koronavírus kapcsán támadja Donald Trumpot

Nem csak nálunk, de a tengerentúlon is mindenki gondolatai a koronavírus-járvány körül forognak. Ahogy nálunk, úgy ott is mindenki a vezetőktől várja a megoldást, a lakosság megvédését, a folyamatos tájékoztatást, tanácsadást. És úgy tűnik, odaát sem mindenki elégedett azzal, ahogy a vezetők reagálnak a kialakult helyzetre.

Mit ismert, Kína és Irán után immár Olaszország számít a legnagyobb gócpontnak, ám az Egyesült Államokban is napról napra egyre durvább méreteket ölt a járvány. Donald Trump sem teheti meg, hogy ne foglalkozzon vele, ezért a minap sajtótájékoztatót tartott az aktuális helyzettel és a várható intézkedéssel kapcsolatban. Igen ám, de miután eldarálta az előre megírt mondandóját, villámgyorsan távozott is a színről, amivel sokaknál – köztük Chris Evansnél is – kihúzta a gyufát. A színész nem is tartotta magában a véleményét, a hivatalos Twitter-csatornáján osztotta meg gondolatait: „Az elnök egyszerűen elhagyta az emelvényt a szétszórt sajtótájékoztatója után anélkül, hogy egyetlen kérdésre is válaszolt volna. Amerika válaszokat akar! Amerika vezetőket akar! Amerika nem akar olyan elnököt, aki szó nélkül lelép egy krízis idején és mindent Mike Pence-re hagy!”

Donald Trumpot rengeteg kritika éri amiatt, ahogy kezdettől fogva a koronavírus-járványhoz állt. Eleinte komolytalannak titulálta a helyzetet, mondván, csak egy kis influenzáról van szó. Az utóbbi időben pedig képes politikai ügyet csinálni a járványból és a demokratákra hárítani a felelősséget.

Az sem javít az elnök helyzetén, hogy 2018-ban feloszlatott egy bizottságot, aminek az volt a feladata, hogy akciótervet dolgozzanak ki egy, az országot érintő pandémia esetére. Ezt az akciótervet így nem készítették el, a bizottságot pedig nem állították fel azóta sem.