'Cseszd meg a szabadságod': Schwarzenegger nem válogatott a jelzők között

Másfél évvel ezelőtt kezdődött a COVID-19 járvány és az Egyesült Államok lakossága két pártra szakadt. Vannak, akik bármit megtennének, hogy megállítsák a vírust, és vannak, akik nem hajlandóak maszkot hordani, mert úgy érzik, hogy az sérti szabadságjogaikat, illetve az oltást is elutasítják. Az utóbbi csoporthoz szólt Arnold Schwarzenegger nem éppen kedves szavakkal.

Egy keddi interjú során Schwarzenegger elmondta Alexander Vindmannek, a Nemzetbiztonsági Tanács tagjának és Bianna Golodryga-nak a CNN-től, hogy undorodik attól, milyen szintű félreinformáltság uralkodik a világban a koronavírussal kapcsolatban, illetve azoktól az amerikaiaktól, akik úgy gondolják, tetteik nincsenek hatással másokra.

„Eltelt másfél év, és bizonyos emberek még mindig tagadásban élnek, nem hisznek a maszkokban, nem hajlandóak távolságot tartani. Itt lenne az ideje felfogni, hogy tudósok mondják: a maszkok működnek, a kézmosás működik, stb. Immár negyedszer jön vissza a vírus, és össze kell fognunk, együtt kell dolgoznunk, hogy megállítsuk.“ - mondta a terminátorból lett kormányzó.

Továbbá hozzátette, hogy ő valószínűleg ért hozzá, hogyan kell bicepszet növeszteni, hiszen legalább 50 évet szentelt a problémának az életéből.

„Ugyanígy vagyunk a vírussal is. Bizony léteznek emberek, akik a témának szakértői. Miért kell őket megkérdőjelezni?“ - nyilatkozta végül.

Elmondása szerint tudatosítani kellene, hogy van ez a vírus bizony áldozatokat szed. Az egyetlen módszer, ha az ember beoltatja magát, maszkot visel, tisztítja a kezeit és igyekszik megtartani a szükséges távolságot.

„Nem kell közben arra gondolni, hogy a szabadságomat korlátozzák – nem, egyszerűen cs*sszék meg a szabadságukat. A szabadsággal együtt érkeznek a kötelezettségek és felelősségek. Nem tehetsz meg akármit, ha ezzel mások életét befolyásolod. Olyan ez, mint a szemafor – azért van a kereszteződésben, hogy ne öljünk meg valakit véletlenül. Nem mondhatom azt, hogy nekem senki ne mondja meg mit, csináljak – aztán behajtok a kereszteződésbe, és meggyilkolok valaki mást“ - mondta.

Véleményét összefoglalva még hozzátette, hogy igen, Amerika szabad ország, és bárkinek jogában áll elutasítania a maszk viselését, de az, aki így tesz, az egy sz*r alak.