De tényleg, honnan jön Darth Vader ikonikus sisakja?

A Star Wars univerzum egyik legnagyobb talánya, amelyre a jelek szerint nem is olyan régen választ kaptunk: honnan ered Darth Vader ikonikus sisakja? Erről eddig mindenki úgy tudta, hogy Anakin Skywalker először a klónok háborúja idején öltötte magára. De képregényből kiderült, hogy messze nem ez a helyzet.

A Star Wars Adventures képregény-sorozat tizenharmadik epizódjáról van szó Elsa Charretier és Pierrick Colinetcan párosától. A sztori főhősei Padmé és Anakin, akik történetesen mindketten nagy rajongói egy bizonyos Risha Synata nevű színésznőnek. Ezért ők és még egy rakás köztársaságpárti politikus is hivatalos egy nagy show-ra, ahol Risha a fő fellépő.

Csakhogy nem tudják, hogy Risha titkon az ellenállás tagja. Erre akkor derül fény, amikor Anakin és Padmé elcsípnek egy holo-üzenetet Dookutól, amelyben felkészíti a színésznőt egy alattomos gáztámadásra. A terv az volt, hogy Risha páratlan előadása annyira leköti majd a nézőket, hogy azok nem veszik észre a nézőtérre befújt mérgező gázt.

Anakin és Padmé az utolsó pillanatban lépnek akcióba. Míg Padmé kitereli a nézőket a nézőtérről, addig Anakin a színpadra siet, hogy ott leszámoljon Rishával és embereivel. Mivel Risha nagy rajongója és szakértője a Jedik és Sithek történelmének, az előadás is erről szólt. Amikor Anakin a színpadra lép, elveszi az egyik színész maszkját és ruháját, amely azért van nála, hogy megvédje őt a gáztámadástól.

És lássunk csodát, Anakin Skywalker a színpadon már egy olyan szerelésben bukkan fel, amely a rajongók szemében igen ismerős lehet. Egy olyan sisakban, amely évekkel később már a lénye egyik fontos eleme lesz.