Dwayne Johnson rekordméretű összeget adományozott  a SAG-AFTRA pénzügyi programjának.

“Ezzel számunkra azt mondja: Ilyen nehéz időkben itt vagyok, és nem megyek sehova, bármit is kell tennem, ez pedig egy üzenet a többi embernek, hogy tudják, mit kell tenni” - nyilatkozta az alapítvány elnöke, Courtney B. Vance a Variety magazinnak.

Bár a pontos összeget nem közölték a nyilvánossággal, annyi mindenesetre kiderült, hogy 7 számjegyű adományról van szó. Miután július 13-án megkezdődött a sztrájk, Vance és az alapítvány ügyvezető igazgatója, Cyd Wilson levelet küldött a szakszervezet 2700 legjobban fizetett előadóművészének egy csoportjához, hogy pénzt gyűjtsenek azoknak a színészeknek, akiket a hosszabb munkabeszüntetés kilátásai miatt anyagi veszélybe sodorhat.

Cyd Wilson elmondta, hogy a SAG-AFTRA tagjai a három évvel ezelőtti a koronavírus-járvány okozta válság közepette léptek fel társaik megsegítésére, a szervezetnek ugyanis 160 ezer tagja van.

“Amikor egy ilyen válsághelyzetbe kerülünk, és több millió dollárt fogunk elkölteni pénzügyi támogatásra, akkor van szükségünk a nagy tehetségekre, akik mindezt megengedhetik maguknak, akik olyan helyzetben vannak, hogy másokon segíthetnek” - tette hozzá Wilson.