Egy magyar művészről szól Adrien Brody és Felicity Jones új filmje, sőt, Magyarországon is forgatják

A Deadline értesülései szerint Brady Corbet The Brutalist című filmjét néhány év késés után végre elkezdték forgatni Magyarországon.

Ez nagyszerű hír, de Corbetnek át kellett alakítania a főszereplőgárdát, mivel az eredeti szereplőkkel időzítési konfliktusok adódtak. Így most négy új színész érkezett a film központi szerepeibe, méghozzá Corbet 2018-as Vox Lux című filmjéből.

És hogy kik ők?  Adrian Brody, Felicity Jones, Guy Pearce és Joe Alwyn a Brutalista új főszereplői. A négyes Joel Edgerton, Marion Cotillard, Mark Rylance és Sebastian Stan helyét veszi át a filmben, akiket eredetileg 2020 szeptemberében jelentettek be szereplőként.  Vanessa Kirby szintén nem tagja már a stábnak. A film eredeti társulatának egy része azonban megmaradt, köztük olyan nevekkel, mint Alessandro Nivola, Stacy Martin, Jonathan Hyde.

Még a késések és a cserék ellenére is, ez még mindig egy kiváló főszereplőgárda Brody legújabb filmjéhez. Corbet társszerzőjével, Mona Fastvolddal közösen írja a Brutalista című filmet, amely egy művész harminc évének krónikája. Brody játssza Tóth Lászlót, a magyar művészt és holokauszttúlélőt, aki feleségével, Erzsébettel (Jones) az Egyesült Államokba emigrál. Odaérve a Pearce által életre keltett titokzatos, gazdag kliens örökre megváltoztatja a házaspár életét.

"A brutalista" alkotógárdája Corbet és Fastvold állandó munkatársainak csokorával büszkélkedhet.  Lol Crawley, aki Corbet legutóbbi két játékfilmjét forgatta, visszatér operatőrként.  A film zeneszerzője Daniel Blumberg, aki Fastvold 2020-as, bűnösen alulértékelt Eljövendő világ című filmjének zenéjét írta.  Jancsó Dávid - aki szintén dolgozott az Eljövendő világon - a Brutalista vágója lesz. 

Brodynak ez egy újabb nagy szerep Wes Anderson Asteroid City című filmje után, amelynek cannes-i világpremierjét 2023-ra tűzték ki. Ami Jones-t illeti, legközelebb az ír félkatonai filmben láthatjuk - Borderland - amelynek forgatása nemrég fejeződött be.

Azok számára, akik kedvelik Corbert Vox Lux című filmjét, jó látni, hogy még mindig készíti a The Brutalistet, bár megújult szereplőgárdával. Várhatóan ez a film jövőre a fesztiválokon is bemutatkozik, amint elkészül.