Egy új tanulmány szerint Sólyomszem a Bosszúállók legértékesebb tagja

Nagyon úgy tűnik, hogy Sólyomszem a Bosszúállók csapatának legértékesebb tagja, derül ki legalábbis mindez egy friss elemzésből. Mondjuk a részleteket!

A Film Franchise Showdown tette közzé legalábbis azt a listát, amely egy kutatás eredményeként született. A portál különböző mintavételek alapján hasonlította össze az elmúlt évtized legmagasabb bevételt termelő filmjét. Nem állítható, hogy nem végeztek alapos munkát, hiszen olyan szempontokat vettek figyelembe, mint az IMDB értékelések, szavazatok, a Metacritic portál eredményeit és persze a szakmai elismeréseket. Mindezeken túlmenően a befektetett költségvetés megtérülését is kiemelt szempontként kezelték.

Így született meg a ROI (return on investment), a befektetett érték megtérülése, ebből kifolyólag pedig Sólyomszem 5,3, Thor 5,06, Amerika Kapitány 4,9, Vasember pedig 4,8 ROI-t ért el. 

Ezt az eredményt látva, bármennyire is végeztek alapos munkát, valahol azért mégiscsak hiba csúszhatott a rendszerbe. Vagy csak mi látjuk így?

Persze a dolog úgy máris érthető, ha azt nézzük, hogy mennyit termeltek azok a filmek, melyekben Sólyomszem is feltűnt, és mennyit kellett fizetnie a Marvelnek Jeremy Rennernek a szereplésért. Az persze más kérdés, hogy az MCU filmjei valószínűleg nem épp miatta arattak ekkora sikert, ez pedig jól rá is világít az ilyen elemzések gyenge pontjaira.