Életet mentett az igazi PókemberA kép forrása: https://screenrant.com/spider-man-viral-video-mamoudou-gassama/

Bár nem csípte meg radioaktív pók, és semmilyen különleges katonai szérumot és kiképzést sem kapott, Mamoudou Gassamában egy igazi, hétköznapi szuperhőst ünnepelhetünk, aki saját testi épségét kockáztatva mentett meg egy gyereket szombaton Párizsban.

A mali származárú, 22 éves fiatalember egy évvel ezelőtt érkezett Franciaországba, miután elhagyta hazáját, átvágott Líbia háborús övezetein, aztán a Földközi-tengeren és Olaszországon – vagyis sorsában osztozik számtalan, Közel-Keletről érkezett menekülttel.

Gassama hőstettét egy mobiltelefonnal vették fel: a felvételen jól látszik egy több emelet magasban csimpaszkodó gyerek, aki valahogy a korláton kívülre került, illetve az utcán összecsődülő, megdöbbent tömeg – és Gassama, aki tétovázás nélkül indul el felfelé, hogy a gyereket biztonságos helyre segítse. A felvétel napok alatt elterjedt az interneten, és a szülői hála mellett állmai elismerést is hozott Gassamának.

A fiatalember jelenleg papírok nélkül rendelkezik bevándorló, ám ha minden igaz, ez hamarosan megváltozik: Emmanuel Macron francia állampolgárságot ígért neki, személyes találkozóra invitálta, és még munkát is ajánlott neki a párizsi tűzoltóságnál.

Ha netán a Marvel vagy Tom Holland némi inspirációra szorulna, akkor tessék: a hétköznapi élet írt egy jó sztorit.