Életműdíjat kapott Kevin Spacey, miközben újabb tárgyalás vár rá

Kevin Spacey hétfőn az olaszországi Torinóban a Stella della Mole-életműdíjat kapott.

A színész egyébként egy mesterkurzust is tartott az eseményen, az elismerése mindenesetre ellentmondásosnak bizonyult, mivel Spacey jelenleg is egy bírósági tárgyalás előtt áll. Az eseményt úgy hirdették meg, hogy ez az első nyilvános fellépése, amióta a MeToo mozgalom kapcsán számos vád érte.

Spacey legutóbb a Franco Nero rendezésében készült L'uomo che disegnò Dio produkcióban szerepelt, amelyet szintén Torinóban forgattak. 

“Megtiszteltetés számunkra, hogy egy olyan rangos vendég, mint Kevin Spacey, Torinót és a mi múzeumunkat választotta erre a régóta várt, közönség előtt zajló visszatérésre” - nyilatkozta még tavaly novemberében Enzo Ghigo, az Olasz Nemzeti Filmmúzeum elnöke.

A Stella della Mole-díjat korábban Isabella Rossellini és Monica Bellucci színésznők, illetve Dario Argento rendező is megkapták. “Minden nap élem az életemet, étterembe járok, emberekkel találkozom, vezetek, teniszezem, mindig nagylelkű, őszinte és együttérző emberekkel találkoztam. Nem bújtam el, nem mentem el barlangba élni. Amit a médiában látnak, az nem a való élet, nem a közéletemet kapom vissza, mert soha nem hagytam el” - nyilatkozta Spacey az Ansa olasz hírügynökségnek.

A Spacey ellen felhozott vádak három rendbeli szeméremsértő támadás, három rendbeli szexuális erőszak és egy rendbeli, beleegyezés nélküli szexuális tevékenységre való rábírás, amelyeket 2001 és 2005 között követett el. A színész az összes vádpontban ártatlannak vallotta magát.