Elhunyt a Disney egykori gyereksztárja, Tommy Kirk

Holtan találták az otthonában Tommy Kirköt. Az egykori gyerekszínész 79 éves volt.

Elhunyt Tommy Kirkk, akinek legismertebb szerepe Travis Coates volt az 1957-es Betyár, a hűséges tolvaj című filmben. A film egy tizenéves fiú és egy kóbor kutya megható történetét mesélte el.  

Kirk mindössze 13 éves korában, 1954-ben kezdte a pályafutását, majd állítólag a homoszexualitása miatt 21 éves korában kirúgták a Disney-től.

“Körülbelül 17 vagy 18 éves koromban végre beismertem magamnak, hogy nem fogok megváltozni” - mondta el a Hollywood Reporternek adott 1993-as interjújában. “Nem tudtam, hogy ennek mi lesz a következménye, de határozottan az volt az érzésem, hogy tönkre fogja tenni a karrieremet a Disney-nél, és talán az egész színészi pályafutásomat.”” 

Kirk 2006-ban kapta meg a Disney legendáinak járó kitüntetést, ekkor jelentette be, hogy felhagy a színészkedéssel.

“Végül azt mondtam, pokolba az egésszel, pokolba a showbiznisszel. Új életet kezdek, leszoktam a kábítószerekről, teljesen kizártam az életemből. Saját vállalkozásba kezdtem. Évek óta csinálom, és jól élek. Van egy szép vállalkozásom, szép nyugdíjam és barátaim” - mondta. “Szeretném, ha emlékeznének rám a Disney-s munkáim kapcsán.”

Felidézte, amikor egy alkalommal személyesen is találkozott Walt Disney-vel egy Beverly Hills-i szállodában. “Hedda Hopperrel volt, a legendás bulvár újságíróval. Átkarolt, és azt mondta: ‘Ő az én szerencsehozó kabalám’. Ezt sosem felejtem el. Ez a legszebb bók, amit valaha mondott nekem.”

Nyugodjék békében!

#1
Tommy Kirk

Tommy Kirk

szül. 1941. 12. 10. - elhunyt 2021. 09. 28.
Louisville, Kentucky, Egyesült Államok
Tommy Lee Kirk Louisville-ben, Kentucky államban született 1941. december 10-én. Szülei Louis és Lucy Kirk. Apja szerelő, anyja jogi titkár. 3 testvére van. Családjával Downey-ba költözött, amikor 15 hónapos volt. A Hollywood Professional Schoolban tanult, majd a Pasadena Playhouse-ban kezdett szerepelni. Filmes karrierjét 1955-ben kezdte... több»