Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
76

A szórakozott professzor (1961)

The Absent-Minded Professor
Filmadatlap
 
27
Szereplők
2
Vélemények
8
Képek
Videók
 
doroffee   2016. 02. 14.

Fantasztikusan kedves, bájos film. Eszméletlenül kedves, helyes humora van, és szuper karakterek vannak a filmben. Nagyon szerethető a főszereplő, és mindvégig neki drukkolunk.

 
Berto49   2017. 05. 21.

A „Pushover” után egy olyan filmet akartam megnézni, amelyikben szintén játszik Fred MacMurray. Igaz, ez hét évvel később készült és jellegében teljesen más, de már gyerekkoromban is jól elszórakoztatott. A Walt Disney Stúdió filmjei közül kevés olyan van, amelyik igazán tetszik, de ez közéjük tartozik. Különösen örültem annak, hogy az utólag színezett verzióhoz jutottam hozzá. Sokakkal ellentétben én kedvelem az un. „colorized” változatokat. Kellemes családi film közhelyekkel telerakva, de vannak nagyon jól eltalált jelenetek is (a kosárlabda meccs második félideje, a Ford T-modell szárnyalása, vagy Brainard professzor röpgumis táncprodukciója). Természetes, hogy nem hiányozhat egy igazán „cuki” kiskutya, név szerint Charlie, „aki” megérdemelt volna egy legjobb mellékszereplőnek járó díjat, vagyis extra adag kutyakaját.

A film összbevétele 25 381 407 dollár volt (imdb.com).

 

Az Amerikai Film Intézet 2000-ben a 100 legviccesebb film közé sorolta.

(Thibo84)
 

Ed Wynn tűzoltóparancsnokként való megjelenése tisztelgés a híres színpadi, film- és rádiós karaktere előtt.

(Thibo84)
 

A Ford T-modell repülő változat fából és papírmaséból építették.

(Thibo84)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.