Elhunyt a Kemény motorosok színésze, Sonny Barger

83 éves korában elhunyt Sonny Barger a Hells Angels nevű motoros klub vezetője.

Barger saját halálát egy előre megírt üzenetben jelentette be, amelyet utólag tett közzé ma a Facebook-oldalán: “Ha ezt az üzenetet olvasod, akkor tudod, hogy meghaltam. Azt kértem, hogy ezt az üzenetet közvetlenül az elhalálozásom után tegyék közzé. Hosszú és szép, kalandokkal teli életet éltem. És abban a kiváltságban volt részem, hogy egy csodálatos klub tagja lehettem. Bár évtizedekig volt egy nyilvános személyiségem, leginkább a klubtársaimmal, a családommal és a közeli barátaimmal töltöttem ezt a különleges időt” - olvasható a közleményben, amelyből az is kiderül, hogy Barger rákos megbetegedésben szenvedett.

Sonny Barger alapító tagja volt a Hells Angels klub Oakland-i tagozatának. Élete során hat könyvet írt, illetve tagja volt annak a biztonsági szolgálatnak, amely a Rolling Stones 1969-es hírhedt Altamont-koncertjén vett részt, amely esemény végül erőszakos fordulatot vett. Barger egyik kötetében a zenekart tette felelőssé a történtek miatt.

A Rolling Stones koncertjén a motorosok biliárddákóval verték a közönség tagjait, megütötték és leütötték a Jefferson Airplane énekesét, Marty Balint, és megtámadtak (állításuk szerint önvédelemből) egy pisztollyal hadonászó 18 éves Stones-rajongót, Meredith Huntert. Az egyik klubtag leszúrta Huntert, azonban önvédelemre hivatkozva felmentették.

Barger az évek során a hatóságokkal is összetűzésbe került. Egy drogdíler 1972-ben történt meggyilkolásának ügyében felmentették, de 1973-ban és 1988-ban kábítószer- és fegyverkereskedelem vádjával elítélték. 

Barger több, a motorosokról szóló dokumentumfilmben is szerepet vállalt. 2010-ben visszatérő, három epizódos szerepet kapott az FX Kemény motorosok című sorozatában, amelyben Lenny Janowitzot alakította, illetve tanácsadóként is részt vett a munkálatokban.

Bargernél 1983-ban torokrákot, 2010-ben pedig prosztatarákot diagnosztizáltak.

85 HÍRESSÉG, AKIKET 2022-BEN VESZÍTETTÜNK EL

#1
Sonny Barger

Sonny Barger

szül. 1938. 10. 08. - elhunyt 2022. 06. 29.
Modesto, Kalifornia, Egyesült Államok
Sonny Barger alapító tagja volt a Hells Angels klub Oakland-i tagozatának. Élete során hat könyvet írt, illetve tagja volt annak a biztonsági szolgálatnak, amely a Rolling Stones 1969-es hírhedt Altamont-koncertjén vett részt, amely esemény végül erőszakos fordulatot vett. Barger egyik kötetében a zenekart tette felelőssé a... több»