Elhunyt Csollány Szilveszter

51 éves korában elhunyt Csollány Szilveszter olimpiai-, világ és Európa-bajnok tornász.

A Bajnokok csapatában 2020-ban részt vett az Exatlon Hungary második évadában, a sportoló 18 napot töltött műsorban. Korábbi televíziós szereplései a Ninja Warrior Hungary, A Konyhafőnök és a Magyarország, szeretlek! című műsorokban voltak láthatók.

Csollány Szilveszter az 1996-ban Atlantában megrendezett nyári olimpiai játékokon ezüstérmet, a 2000-ben megrendezésre került sydney-i olimpián pedig aranyérmet szerzett gyűrűn.

A sportoló 1970. április 13-án született Sopronban, 5 éves korában ismerkedett meg a tornával, saját elmondása szerint azonban focista szeretett volna lenni. Aktív évei után civil állást vállalt, 2008-ban saját tornaiskolát nyitott, amelyet nem tudott hosszú ideig üzemeltetni. 2011 és 2013 között külföldön élt családjával, a későbbi években edzőként dolgozott Svájcban, Ausztriában, majd Sopronban. A továbbiakban szakoktatóként vállalt állást az ELTE szombathelyi központjában, majd ismét Sopronban tanított tornát és talajakrobatikát.

Csollány Szilveszter tavaly december elején került kórházba koronavírus-fertőzés miatt kialakult betegség következtében, állapotáról heteken keresztül csupán annyit lehetett tudni, hogy súlyos, és hogy a sportolót műtüdővel tartják életben.

Nyugodjék békében!

HÍRESSÉGEK, AKIT 2022-BEN VESZTETT EL A VILÁG