62% 45 szavazat
Látszólag normális

Látszólag normális

En helt vanlig familj
Filmadatlap
8
Vélemények (8)
28
Szereplők (28)
15
Képek (15)
3
Videók (3)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
9
Cikkek (9)
Fórum
Vali  

Sorozat áttekintés

1. évad (2023) - 6 epizód

Hol nézheted

FILMINFÓ

A Sandell család egy átlagos család: Adam pap, Ulrika ügyvéd és van egy 19 éves lányuk, Stella. Látszólag tökéletes életet élnek Lundban, egy fényes lakótelepi külvárosban. Egy nap minden megváltozik, amikor Stella gyilkossággal vádolva előzetes letartóztatásba kerül. Összetört szülei nem… Több


Rendező: Per Hanefjord
Forgatókönyvíró: Hans Jörnlind, Anna Platt
Ország: Svédország
Premier: 2023.11.24. | Netflix (2023.11.25.)
 
2024.01.09 Lóri Ádámcsik

legújabb vélemény

Feszült, izgalmas, fordulatos

Végig lekötött a sorozat. Nagyon tetszett a rendezés, a történet, ahogy haladt előre, a szereplők, a karakterek, a képi világ. A legvégéig nem lehet tudni biztosan, hogy mi is történt, és ki a gyilkos. Ajánlom, ha egy izgalmas krimit néznél!

0
 
2023.11.25 szemtelen

Családi thriller

Könyv alapján készült, új pszichológiai limitált minisorozat 6 epizóddal, Svédországból. A „Látszólag normális” egy drámathriller-adaptáció. Az eredeti cím szerint: „Tökéletesen normális család” és valóban, ez egy teljesen normális család egészen addig, amíg egy gyilkosság nem történik. Lebilincselő és izgalmas történet, ami pedig igazán bevonzott, az maga a cselekmény és az elbeszélés módja. A svéd sorozat érdekessége, hogy a nézőt is bevonja a történetbe, folyamatosan kérdésekkel állít szembe – amelyek közül talán a legfontosabb: mennyire ismerik a szülők a lányukat, és egyáltalán jól ismerik-e egymást? A válaszokban segítségünkre van, hogy több szemszögből is követhetjük az eseményeket, hogy szemtanúi lehetünk törvénytelenségeknek, miközben morálisan könnyen meginog alattunk a talaj. Az új Netflix Original produkció egy nagyon jól felépített thrillersorozat, hozza a tiszta svéd lélektani hidegséget, ahol a hazugság, a kedvesség is visszatérő motívum, majd neked szegezi a kérdést: Te mit tettél volna? Nem javaslom kihagyni.

1
 
2023.12.18 CsakEgyCsajszi

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Emészthető, egyszer nézhető sorozat. Átlagosnak mondanám, és kicsit hülyeségnek is, a nyomozás, a tanúskodás és a nyomok eltüntetése miatt. Na de film... Igazából kevesebb rész is elég lett volna belőle, akár egy másfél órás filmbe is bele lehetett v... Több

0
 
2023.12.17 Vali

Minden a szőnyeg alatt...

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Kicsit hullámzó az érzésem a sorozat kapcsán. Indít egy 15 éves lány incselkedésével edzőjével, aki végül megerőszakolja a lányt. Majd a szülők, de leginkább az anya a szőnyeg alá söpri a történést. Az, hogy időközben Stella olykor unszimpatikussá vált a szememben, pl. a magaviseletével, a közönyével, flegmaságával, átíródott, mikor egyszer igenis el szeretett volna mondani a szüleinek fontos dolgokat, de leginkább az anya (aki maga is csúsztat: szeretője van, és rendesen iszik) kihátrálása a helyzetből ráébresztett, hogy mennyire nem adják meg a gyereknek azt az érzelmi légkört, amire szüksége lenne. Nyilván nem csoda, ha egy narcisztikus, jóval idősebb férfi behálózza, majd birtokolja. Döbbenetes, hogy a férfi képes Stella legjobb barátnőjét bedrogozni és megerőszakolni, majd a lány segítségére siető Stella és kábult barátnője után szaladni egy késsel... Stella megbosszulja az edzője erőszakát is... a történet vége összecsapott. Az anya karakterét játszó színésznő csapnivaló. A sorozat kicsit néhol érthetetlen (anya elviszi a véres ruhákat az intézetben lévő apja szekrényébe), sőt, bárgyú. Ettől függetlenül a téma fontos.

0
 
2023.11.28 Sandor

Nyugtalanító

A főszereplő lány nyugtalanító figurája a film vezérfonala, minden és mindenki az ő sorsának alakulásával kapcsolatban kap értelmet.

0
A kígyó
2021
Hol nézheted: Netflix
A kisváros titkai
2022
Hol nézheted: Netflix
Hazug
2017
Hol nézheted: HBO Max
Maradj mellettem
2021
Hol nézheted: Netflix
Totál szívás
2008
Hol nézheted: Netflix
Alvó kutya
2023
Hol nézheted: Netflix
Az Erdő
2020
Hol nézheted: Netflix
Elit
2018
Hol nézheted: Netflix
Éles tárgyak
2018
Hol nézheted: HBO Max
A gesztenyeember
2021
Hol nézheted: Netflix
Hajsza
2013
Hol nézheted: Netflix
Fekete madár
2022
Hol nézheted: Apple TV+
Terepen
2009
Hol nézheted: HBO Max