Elhunyt Mészöly Kálmán

Hosszantartó betegség következtében elhunyt az egykori válogatott labdarúgó és szövetségi kapitány, Mészöly Kálmán, tájékoztatta a gyászhírről a nyilvánosságot a családja. 

Mészöly a közelmúltban került a János Kórház belgyógyászati osztályára, ahol keringési rendellenesség, tüdőgyulladás és fertőzés miatt kezelték, de ezt követően elkapta a koronavírust is.

Mészöly Kálmán, aki teljes karrierjét a Vasasban töltötte, 1964-ben bronzérmet nyert az Európa-bajnokságon, majd 1962-ben és 1966-ban is negyeddöntős volt a válogatott tagjaként. A Vasassal négy bajnoki címet szerzett, a csapat három alkalommal nyerte el a Közép-Európai Kupát, majd 1962-ben az év labdarúgójává választották Magyarországon. Szövetségi kapitányként a legnagyobb sikere az volt, hogy 1982-ben az ő vezényletével jutott ki a válogatott a spanyolországi világbajnokságra.

61 alkalommal léphetett pályára a magyar válogatott játékosaként, és ugyanennyi alkalommal edzőként vezette a nemzeti válogatottat. A 2018 januárjában a Magyar Labdarúgó Szövetség életműdíjjal ismerte el pályafutását.

Emlékét a "...és Mészöly Kálmán, a kapitány" című 1981-es portréfilm is őrzi, mely a világbajnokságra készülő válogatott egy napját öleli fel a norvégok elleni selejtezőmérkőzés lefújásáig.