Elképesztő körülmények között forgattak a Jurassic World: Világuralom sztárjai

Jurassic World: Világuralom (Colin Trevorrow) volt az első amerikai gigaprodukció, amelynek forgatását folytatták a Universal stúdiónál, miután tavaly márciusban le kellett állni a koronavírus-járvány miatt – írta a The New York Times. Nem is Kaliforniában forgattak, ahol akkortájt újra beindult a járvány, hanem a londoni Pinewood stúdióban, ahol számos amerikai szuperprodukció készült már az elmúlt évtizedekben.

A Londonban földet ért stáb kéthetes karanténban volt, mielőtt munkához láthatott, 107 oldalas kézikönyvet kaptak arról, milyen rendszabályokat kell betartani, az étteremben szkafanderes személyzet osztotta nekik a vákumzárolt ebédet műanyag pajzsok mögül. A stáb tagjait hetente háromszor tesztelték a vírusra, és egy luxus magánklinika felügyelte az egészségügyi műveleteket.
A többi nagy hollywoodi stúdió árgus szemekkel figyelte, mit tesz a Universal a biztonság érdekében, mert számos szuperprodukció volt kénytelen leállni a járvány miatt, és a késedelem hatalmas bevételkiesést jelent.

A Universal azért lehetett ilyen merész a Jurassic World: Világuralom forgatásának újraindításával, mert viszonylag kevés külső helyszínen forgatnak, nincs túl sok színész benne, és a statiszták sem tolonganak, tehát nem óriási az egészségügyi kockázat.

Jurassic World: Világuralom 2022. június 9-től a mozikban.

akció | kaland | sci-fi | thriller

SkyShowtime (2023.02.14.)

A 2015-ben megjelent Jurassic World egy teljesen új fejezetet nyitott Steven Spielberg által megteremtett kultikus franchise történetében. Négy évvel a Nublar-sziget pusztulása után... több»