Elképesztő ötlet, erről szól a Jurassic World 2!A kép forrása: movieweb.com

Az első rész rendezője, Colin Trevorrow írja a folytatás forgatókönyvét, melyről néhány dolgot már most elárult.

Egy héttel azt követően, hogy a Universal hivatalosan is bejelentette, hogy 2018-ban érkezik az idei év legnagyobb kasszasikerének folytatása, elkezdtek az alkotók máris megszellőztettek néhány dolgot azzal kapcsolatban, hogy mit is várhatunk a Jurassic World következő részétől.

Colin Trevorrow, aki rendezőként jegyezte az első részt jó eséllyel nem tér vissza a direktori székbe, azonban Derek Connolly mellett ő is kiveszi a részét a forgatókönyv megírásából. A két főszereplő, Chris Pratt és Bryce Dallas Howard máris aláírtak az újabb epizódhoz, míg a produceri teendőket továbbra is Steven Spielberg látja majd el.

Trevorrow a Wired-nek adott interjújában elárulta, hogy a folytatás nagyban különbözni fog a Jurassic Word-től. A sikerfilm teljes egészében Isla Nublar szigetén játszódott, ellenben a második részben a dinók kimerészkednek a nyílt terepre.

'Nem arról fog szólni, hogy egy csomó dinoszaurusz kergeti az embereket egy szigeten. Ez nagyon hamar unalmassá válna' - árulta el a rendező. 'Vannak olyan felhasználási lehetőségei a filmben ábrázolt technológiának, melyek messze túlmutatnak a szórakoztatáson. Ha most visszanézünk, hogyan kezdődött a dolgok a atomenergiával, azt látjuk, hogy az első alkalommal fegyverként használták fel, és csak később jöttünk rá, hogy energetikai célokra is felhasználható' - tette hozzá. A dinoszauruszok katonai felhasználásnak egyébként mondhatni megágyazott az első rész, így logikusnak, de egyszerre ambiciózusnak tűnnek a tervek.

A Jurassic World bemutatása óta több mint 1,5 milliárd dollárt kaszált, mellyel minden idők harmadik legnagyobb bevételű filmje lett, rögtön a Titanic és az Avatar mögött. A Halálos iramban 7 és A szürke ötven árnyalata mellett ez is nagyban hozzásegítette a Universalt ahhoz, hogy már júliusban rekordévet könyvelhessen el.  

A Jurassic World 2 2018. június 22-én debütál a mozikban.