Elkészülhet A sötét lovag visszatér mozifilm!

Bár nemrégiben felröppent a hír, hogy a Warner Bros. jó eséllyel letenne a jövőben a DC filmek gyártásáról, a filmszériát megalapozó Zack Snyder azonban nem tartja kizártnak, hogy egy újabb Batman filmet készítsen el, ráadásul az eddigi legsötétebbet.

Snyder egy livestream során vetette fel annak ötletét, hogy A sötét lovag visszatér akár egy filmes adaptációt is megélhetne. Annak, akinek nem lenne ismerős, Frank Miller azonos című képregénye az Batman széria egyik kultikus és kulcsfontosságú darabjának számít, amely új meglátásba helyezte a Sötét lovag karakterét.

Noha Miller nem igazán volt megelégedve Az igazság hajnala 2016-os adaptációjával, nem kizárt, hogy szívesen részt venne egy újabb adaptáció munkálataiban. Annak, akinek nem lenne ismerős a sztori, A sötét lovag visszatér története egy korosodó Bruce Wayne-t mutat be, aki jóideje visszavonult már a bűnüldözéstől. Gotham azonban sokkal mélyebbre süllyedt a távolmaradása óta, így újra kénytelen magára ölteni a Denevérember öltözékét. Az elmúlt évek során azonban Batman megítélése is megváltozott a közvéleményben.

2012-ben megjelent egy két részből álló animált változat a képregényből, amelyet csakis ajánlani tudunk mindazoknak, akiket egy kicsit is mélyebben érdekel a franchise.