Elon Musk betett Nicolas Cage-nek

Nicolas Cage jelenleg legújabb – a jelek szerint remekül sikerült – filmje, A gigantikus tehetség elviselhetetlen súlya reklámozásával van elfoglalva. Ennek keretében vendégeskedett Jimmy Kimmel beszélgetős műsorában is, ahol a film mellett egy érdekes sztorit is elmesélt.

Nicolas Cage egy ideje már Nevadában, azon belül is Las Vegasban él. Ennek elég egyszerű oka van: az adózás. Mivel a színészet mellett producerként is aktívan tevékenykedik, így nem mindegy számára, hogy filmjeit hol forgatja, hiszen államonként más és más adókat vetnek ki rá. És a jelek szerint Nevadában elég jók a feltételek.

Olyannyira jók, hogy egy nap kitalálta, Las Vegasban saját filmstúdiót épít. Meg is kereste az illetékes vezetőket az ötlettel, akik vevők is voltak rá. Már-már nyélbe is ütötték volna az üzletet, amelynek keretében a város 80 millió dollárral támogatta volna a projektet, amikor felbukkant valaki más.

Elon Musk volt az, aki szintén Nevadát nézte ki magának, hogy felépítse a Teslát kiszolgáló, Gigafactory 1 névre keresztelt akkumulátorgyárát. Amikor e tervét felvázolt a Las Vegas-i illetékeseknek, azok gondolkodás nélkül neki adták azt a 80 millió dollárt, amit korábban Nicolas Cage-nek ígértek. Így a színész hoppon maradt, Elon Musk pedig szinte teljesen kizsigerelte a várost. Hogy aztán a gyárat Reno mellett építse fel…