Sziporkázó szatíra Jane Austen-módra (Emma)

Parádés szereplőgárdával érkezett meg a mozikba Autumn DeWilde filmje, az Emma, melynek premierje kapcsán cikkünkben mindent megtalálsz, amit érdemes tudnod a filmről. Szinopszis, előzetes, stáblista és érdekességek a göregetés után.

Hogyan találd meg életed szerelmét? Miként lehetsz boldog? Ezekre a kérdésekre keresi a választ Jane Austen egyik legismertebb és legsikeresebb regényének filmadaptációja.
Emma Woodhouse nem csupán gyönyörű és a helyén van az esze is, de felettébb jómódú, így nem túlzás azt állítani, hogy a kisvárosban, ahol él, nincsen párja. A helyieknek pedig nincs is könnyű dolguk, hogy a figyelmébe férkőzzenek. Emma újta a boldogság és a szerelem felé cseppet sem egyenesen vezet, és csak az út legvégén döbben rá, hogy talán szíve valódi választottja mindvégig közelebb volt, mint az sejtette volna.

 A film rendezői székét Autumn DeWilde foglalhatta el (Stephen Sondheim hat évtizede, Emma), míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Bill Nighy, Anya Taylor-Joy, Mia Goth, Rupert Graves, Johnny Flynn, Callum Turner és Miranda Hart. A forgatókönyvet Eleanor Catton szerezte.

Íme 9 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • Az Emma Anya Taylor-Joy és Mia Goth második közös filmje a 2017-es Marrowbone után.
  • A címszereplő szerelmét alakító Johnny Flynn elmondta, hogy a filmben az általa viselt ingek kemény gallérjai szabályosan irritálták, és teljesen kidörzsölték a fülét.
  • Az Emma címszerepét alakító Anya Taylor-Joy elmondta, hogy a szoros fűzők miatt a forgatási napok végén kénytelen volt légzőgyakorlatokat végezni, ugyanis az által viselt ruhák teljesen kiszorították az oxigént a tüdejéből.
  • A film egyik jelenetében Emma (Anya Taylor-Joy) karakterének megindul az orra vére. Ez a jelenet ugyan benne volt a forgatókönyvben, de Taylor-Joy egy interjúban elmondta, hogy bár maga sem érti, hogyan, azonban spontán orrvérzést tudott produkálni a forgatáskor.
  • Az Anya Taylor-Joy által játszott címszereplőt Janes Austen regényének korábbi feldolgozásaiban Gwyneth Paltow és Kate Beckinsale is alakította. A színésznő egy interjúban elmondta, hogy szándékosan nem nézte meg ezeket a filmeket, hogy ne befolyásolják őt a látottak.
  • Az Emma Jane Austen azonos című regényének adaptációja.
  • A film jelmeztervezője az az Alexandra Byrne volt, aki korábban olyan kosztümös filmekkel szerzett hírnevet a szakmában, mint a Hamlet vagy A két királynő, de ő tervezte a Marvel szuperhősfilmjeinek is a jelmezeit, beleértve a Bosszúállók epizódjait és a Doctor Strange-et is.
  • Az Emma Autumn DeWilde rendezői debütálása.
  • A film forgatása 2019. március 18-án kezdődött meg.

Hazai premierdátum: 2020.03.12.