2019.12.15   olvasottság: <1000x   szerző: hp   hozzászólások: 0

A múlt heti New York-i premierről a divatbloggerek legalább annyit írtak, mint a filmesek. Nem is csoda: A Kisasszonyok (Little Women, hazai bemutató: január 30.) négy főszereplője talán a ma négy legnevesebb fiatal színésznő, akik közül a főfőszerepet játszó Saoirse Ronan, akit a 25. születésnapja előtt három alkalommal jelöltek Oscarra, most ezért a filmért jó eséllyel begyűjti a negyedik jelölését is.

Mellette Emma Watson, Florence Pugh és Elza Scanlen játszik a filmben. A négy 19. századi lánytestvér kalandjainak és szerelmeinek történetében ráadásul Laura Dern és Meryl Streep valamint Timothee Chalamet is fontos feladatot kapott… és mind kiöltöztek a premierre. A gálavetítés nemcsak a sok sztár, hanem fantasztikus ruháik miatt is emlékezetes lesz.

Pedig akkor még nem tudták, hogy néhány nappal később a film két Golden Globe-jelölésben részesül: a Hollywoodba akkreditált külföldi újságírók elitklubja Saoirse Ronan mellett a zenét szerző Alexandre Desplat munkáját is a legjobbak közé emelte: a 12-i párizsi premieren a színésznők már nemcsak a csodálatos filmet, hanem a Golden Globe-jelöléseket is ünnepelhették.

– A filmben is gyönyörű ruhákat hordtunk – mondta Emma Watson az újságíróknak. – A forgatáson azt tanultam meg, hogy fűzőt hordani borzasztó. És azt, hogy mégis megéri…