Erről is Kína tehet: Viszlát Bosszúállók 4, helló Avatar!

Jelenleg minden idők legtöbb bevételt jegyző mozija a 2019-es Bosszúállók: Végjáték, amely világszerte 2,8 millió dollár bevételt hozott. Ezzel nem kisebb filmet taszított le a képzeletbeli trónról, mint James Cameron 2009-es vizuális orgiáját, az Avatart. De a kékek nem adják fel, könnyen lehet, hogy hamarosan visszaszerzik a trónt.

Ahogy világszerte szinte mindenhol, úgy Kínában is zárva tartottak a mozik szinte egész 2020-ban, de még most is csak takaréklángon ég a helyi moziipar. Ám most a Kínai Filmhivatal jóváhagyta, hogy a mozik újra műsorukra tűzzék az Avatart. Erre azért is lehet szükség, mivel újdonságokból nincs túl sok, viszont a mozikat üzemeltető vállalatoknak minden pénz jól jön, az Avatar pedig segíthet visszacsábítani a nézőket a mozitermekbe.

Mivel az Avatar mindössze 7,4 millió dollárral van lemaradva jelenleg a Bosszúállók: Végjáték mögött teljes bevétel tekintetében, ez az újrázás most könnyen visszabillentheti a mérleget James Cameron sci-fije oldalára. És, hogy miért épp az Avatarra eshetett a választás?

Mivel a film folytatásai körül most elég nagy a felhajtás, az egy évtizede várt második rész 2022-ben debütálhat. Így egy mostani kis frissítés épp jókor jöhet a rajongók számára.

Hogy a Bosszúállók: Végjáték vagy az Avatar birtokolja a világ legtöbb bevételét jegyző film büszke címét, az egyvalakinek teljesen mindegy. A Disneynek, ők ugyanis csak nyerhetnek a dolgon, miután korábban felvásárolták a 20th Century Foxot, és vele együtt ugyebár az Avatar jogait is…