Manapság már az is pontosan tudja, miről szól a Harry Potter, aki sosem látta vagy olvasta. De azért dióhéjban: az általunk ismer világ mellett van egy titkos varázslóvilág is, ahol egy bizonyos sötét varázslót egyszer egy csecsemő küldött majdnem a túlvilágra. Később e csecsemő felnőtt és a varázsvilágban világsztárnak számított, miközben a sötét varázsló is visszatér, hogy újra megküzdjön vele.

Nos, aki egy picit jobban ismeri a Harry Potter sztorit, az pontosan tudja, hogy mivel is telt a kis Harry első tizenegy éve. Miután szüleit Voldemort megölte és ő így árván maradt, Dumbledore az egyetlen élő rokonainál, a mugli Dursley családnál helyezte el őt.

És mint ismert, Vernon bácsi, Petúnia néni és fiúk, Dudley finoman szólva sem ölelte keblére a kis Harryt. Sőt, nyugodtan mondhatjuk, hogy ki nem állhatták. A könyvben persze ennek miértjére is részletesebben kitérnek, de a filmekből csak annyi derül ki, hogy Petúnia néni már a varázsló húgát, Harry anyját is szívből gyűlölte, mert az varázsló volt és ezért félt tőle.

Viszont most van egy rajongói elmélet, ami egy picit más megvilágításba helyezi, hog miért is bántak annyira kegyetlenül és gonoszul Dursley-ék Harryvel. A teória szerint azért, mert Harry ugyebár horcrux volt. Aki ismeri a sztorit, az tudja, hogy Voldemort úgy élte túl a mindenki másra végzetes rá vissza szállt átkot, hogy korábban gyilkosságokkal több darabra hasította a saját lelkét. A lehasított darabokat pedig horcruxokba rejtette.

És azt is tudják, hogy az egyik ilyen horcrux maga Harry volt, bár Voldemort őt speciel véletlenül teremtette. A horcruxok olyan sötét mágiát hordoznak magukban, hogy azt a környezetében lévők is megérzik. Az elmélet szerint pontosan ezért gyűlölték ennyire Harryt a rokonai: mert ő horcrux volt.

Ez eléggé más megvilágításba helyezne sok dolgot. Még azt is mondhatnánk, hogy a Dursley család nem is volt olyan megátalkodott, hiszen nem szándékosan gyűlölték Harryt, csupán a horcrux hatása alá kerültek.

családi | fantasy | kaland

Szülei halála után Harry Potter a Dursley családhoz kerül. Mostohaszülei nem bánnak vele gyengéd kézzel, a lépcső alatti zugban kell laknia, és unokatestvére, Dudley... több»