Ez az új karakter lehet Amerika kapitány utódja az MCU-ban?

Amióta a Bosszúállók: Végjátékkal egy nagy korszak lezárult, ezernyi kérdés foglalkoztatja a Marvel moziverzum rajongóit. Ezek többsége a hősök csapatának összetételét érinti, hiszen több olyan karaktertől is el kellett búcsúzni, aki eddig kulcsszerepet töltött be. Ilyen volt Vasember, Fekete özvegy és Amerika kapitány is. Pótolni egyiküket sem lehet majd, de a helyükre így is állítani kell valakit. Amerika kapitány esetében már azt is lehet sejteni, hogy ki lehet az.

Egy ideje már lehet tudni, hogy a Disney és a Marvel Studios nagyjából kikkel képzeli el a Marvel moziverzum jövőjét. Ahogy azt is, hogy kik lehetnek az új arcok. She Hulk, Kate Bishop és Ironheart már biztosan színre lép majd. És a legfrissebb hírek szerint Shang Chi is csatlakozhat hozzájuk, aki akár Amerika kapitány helyét is átveheti majd.

Nemrégiben a karaktert (és nem mellesleg Thanost, Gamorát és Draxet is) megteremtő Jim Starlin adott interjút a Comicbook magazinnak, amelyben Shang Chiről mesélt. Bár kezdetben bérgyilkosként dolgozik, valójában egy morálisan nagyon erős és határozott karakterről van szó. Éppen ezért lehet ideális választás a jövőben, hogy betöltse az Amerika kapitány után keletkezett űrt. Az ő távozásával ugyanis egy olyan morális bástya hullott ki a Bosszúállók táborából, amit idővel mindenképpen pótolni kell. És mivel Shang Chi hozzá hasonlóan mindig azt a megoldást keresi, ami mindenkinek jó, ideális lehet erre a szerepre.

Hogy a Marvel Studios fejesei is hasonlóképp gondolkoznak-e, mint Jim Starlin, azt most még nehéz lenne megtippelni. Az tény, hogy Shang Chi messze nem annyira ismert karakter, mint Amerika kapitány, de ez a többi új szuperhősre is igaz, akik most megkapják a lehetőséget a bizonyításra.