A 2011-es Koszorúslányok kellemes kis vasárnap délutáni komédia volt. Nem emelkedett ki túlságosan a szürke tömegből, de azért bőven megtalálta a maga kis rajongótáborát. A film népszerűsége ellenére máig nem készült folytatás, ami ebben a műfajban ritkaságnak számít. És a rendező véleménye szerint jó eséllyel nem is fog készülni.

Paul Feig ugyanis egyik legutóbbi nyilatkozatában elég egyértelműen utalt rá, hogy bár semmi sem kizárt, de csak azért, hogy legyen, még nem feltétlenül kell folytatást csinálni. És ennek elég konkrét oka is van. Paul Feig szerint a Koszorúslányok nem azért működött, mert egy népszerű témát dolgoz fel és tele pakolták humoros jelenetekkel.

A rendező szerint az egész Kristen Wiig és Maya Rudolph karakterei miatt működött. A történetben a Kristen Wiig által alakított Annie Walker egy két lábon járó szerencsétlenség, akinek sem a szerelmi élete, sem a karrierje nem úgy alakul, ahogy szeretné. Az egyetlen biztos pont az életében legjobb barátnője, Lilian, akit Maya Rudolph játszott el. Mikor megtudja, hogy Liliant eljegyezték, elhatározza, hogy ő lesz minden idők legjobb koszorúslánya. És itt kezdődnek el a gondok.

Paul Feig véleménye szerint a film kifejezetten Kristen Wiig karaktere, de főleg annak szerencsétlensége miatt működött igazán. És éppen ezért nehezen tudja elképzelni, hogy egy tucatfolytatás hasonlóan jól sülhetne el. Mert bár könnyű lenne előrukkolni a szokásos „Annie meg fog házasodni, lássuk, milyen lesz az ő lagzija” limonádé történettel, a rendező szerint a Koszorúslányok ennél azért többet érdemel.

Arról nem is beszélve, hogy a film forgatókönyvén részben Kristen Wiig is dolgozott, így ő lenne a legideálisabb egy folytatás megírására is. Csakhogy a színésznő jelenleg egy másik komédia forgatókönyvén dolgozik, emellett pedig a Wonder Woman 1984 főgonoszát is ő játssza el, így aligha van most ideje és ambíciója belevágni a Koszorúslányok folytatásába.