Ezért nem lesz rendezői változat a Jokerből

A Joker minden várakozást felülmúlva újabb sikeres hetet zárt a pénztáraknál. Különösen a szuperhősfilmeknél megszokott jelenség, hogy a DVD-s megjelenés tartalmaz néhány kivágott jelenetet, hogy a forgalmazók ezekkel a bónusz felvételekkel is növelni tudják bevételeiket. A Joker rajongói számára azonban rossz híreink vannak.

Todd Phillips, a film rendezője elárulta, hogy vannak olyan jelenetek, melyek valószínűleg sosem kerülnek nyilvánosságra. Bár a vágás előtt 30 perccel hosszabb volt a film, a kiadott verzióban nem lesznek extrák. Phillips hallani sem akar róla, ugyanis kifejezetten nem szerette a kivágott részeket.

Egy interjúban megkérdezték tőle, mi a véleménye a rendezői változat kiadásáról, mire ő nagyon határozottan reagált: „Utálom a törölt jeleneteket. Okkal törölték őket. Az elkészült film pontosan az a film, amit szerettem volna, és soha nem mutatom meg a törölt jeleneteket.”

Ami a főszereplő Joaquin Phoenixet illeti, van egy szermélyes kedvenc része, ami szintén nem került bele a végleges verzióba. Ebben Arthur Fleck a munkatársával, Randall-lal beszél a lépcsőházban a cégnél, ahol mindketten dolgoztak. Ezt szintén nem látjuk a Jokerben, csupán az alig egy pillanattal későbbi részlet jelenik meg, melyben Arthur módosítja a lépcsőház tábláját.

Phoenix szerint erről a jelenetről  mindenki azt gondolta, egyike a legjobbaknak. A rendező azonban ellentmondást nem tűrő hangon kijelentette, hogy nem maradhat. „Azt gondoltam, várj egy percet, mit értesz az alatt, hogy kivágod? De ekkor már nyilvánvaló volt, menni kellett.” –  emlékszik vissza Phoenix a munkálatok pillanataira.