Ezért törölte magát Mark Hamill a Facebookról

Akár tetszik, akár nem, a politika része a mindennapjainknak, és ez nincs másképp a világ bármely más pontján sem. A hírességeknek különösen oda kell figyelnie, hogy mikor, miről, miként nyilatkoznak vagy mondanak véleményt, hiszen státuszukból adódóan emberek millióinak formálhatják ezzel a véleményét. Mégis, vannak olyan sztárok, akik nyíltan vállalják a véleményüket, sőt, néha egészen komoly lépéseket is tesznek, ha valami nem nyeri el a tetszésüket.

Ebbe a táborba tartozik Mark Hamill is, akit a világ nagy része Luke Skywalker szerepe miatt ismer (pedig Joker szinkronjaként, ha lehet, még nagyobbat alakított). Hamill már korábban is többször hangot adott politikai nézeteinek, sosem tagadta véleményét az amerikai elnökről, Donald Trumpról. Még 2017-ben például Joker hangján olvasta fel az elnök szilveszteri köszöntőjét. Később pedig úgy reagált egy beszédére, hogy „sokkal jobban tetszene a beszéde, ha nem lennének benne szavak.”

Hamill a napokban ismét hallatott magáról. Történt ugyanis, hogy törölte a Facebook profilját. Természetesen emögött is a politika áll, mivel néhány nappal ezelőtt a Facebook hivatalos közleményben jelezte, hogy a jövőben semmilyen formában nem fogja ellenőrizni az oldalára kikerülő politikai hirdetések valóságtartalmát. Az ügy alapjául egyébként Trump közelgő választásokhoz kapcsolódó egyik korábbi hirdetése szolgált, amelyben Barack Obama korábbi alelnökét, Joe Bident támadta alá nem támasztott vádakkal.

Hamillt annyira feldúlta a Facebook reakciója, hogy elhatározta, nem kér többet a leghíresebb közösségi felületből. Erről a Twitter-csatornáján a következőt írta: „Annyira kiábrándított, hogy Mark Zuckerberg a profitot előbbre helyezi, mint a hitelességet, hogy a Facebook profilom törlése mellett döntöttem. Tudom, hogy ez a világ nagy részét pont nem érdekli, de én ettől még jobban fogok aludni éjszaka.”