Hugh Jackman neve mára teljesen egybeforrt Farkaséval vagy, ahogy a képregényrajongók jobban ismertik, Rozsomákéval. A színész alig néhány évvel a 2000-es X-Men - A kívülállók előtt bukkant fel Hollywoodban, de a képregényfilm meghozta neki a világhírt. Az elmúlt két évtizedben nyolc alkalommal öltötte magára Logan karakterét, de volt valami, amit soha nem tett meg a filmekben.

Nemrégiben a Logan - Farkas rendezője, James Mangold egy online eseményen válaszolt a rajongók kérdéseire, illetve feltette a Twitter-csatornájára a film egyik ikonikus verekedős jelenetének egy előzetes próbaváltozatát is. Az érdekes video kapcsán újra előtérbe került, hogy a rendező eredetileg egészen máshogy tervezte elkezdeni a filmet. Készült ugyanis egy olyan forgatókönyv is, amely az Old Man Logan képregény egyik mozgatórugójával indult volt.

Ez pedig nem más, mint az X-Men csapat véletlen lemészárlása. Azt a verziót dolgozta volna fel, amelyben X-professzor agydaganata miatt elveszíti az uralmat telepatikus képességei felett, és így végez véletlenül a tanítványaival (de mint ismert, létezik egy olyan sztori is, amiben Rozsomákot téveszti meg Mysterio, aki így a saját társaira hiszi azt, hogy gonosztevők, és végez velük). Végül Mangold úgy döntött, hogy ezt teljesen kihagyja a filmből, mivel azzal teljesen más irányba vitte volna el a hangulatot.

A rendező egy rajongói kérdésre felelve azt is elárulta, hogy mi az, amit Logan sosem tett meg a mozikban. Illetve ezt már mindenki tudja, most csak a miértre kaptunk választ. Bár a képregényekben Logan egy jellegzetes sárga-barna maszkot és kosztümöt visel, ez egyetlen filmben sem jelent meg. Ezt eddig is tudhattuk, de most James Mangold elárulta, hogy miért döntöttek így. A filmek készítői ugyanis egy egészen más stílusú, gondolkodásmódú karaktert szerettek volna a mozivászonra. Olyat, aki kerüli, hogy egy jellegzetes maszk felhívja rá a figyelmet, mivel alapvetően nem szeret a középpontban lenni. Ugyanakkor Mangold azt is hozzátette, hogy szerinte a jövőben készülő X-Men filmekben, ha Rozsomák feltűnik bennük, már viselni fogja a maszkot is.

Hugh Jackman viszont már biztosan nem tér vissza a szerepben, ezt már többször is megerősítette. A színész tökéletesen elégedett azzal, ahogy az ő Farkasának történetét a Logan - Farkasben lezárták. Azt viszont sajnálja, hogy az ő idejében végül nem jött össze az X-Men filmek és a Marvel moziverzum összemosása.