Michael J. Fox nehéz időszakon van túl. A színész őszintén mesélt arról, milyen további egészségügyi problémákkal kellett megküzdenie, és hogy miként is nézett szembe a gyásszal, melyet édesanyja elvesztése okozott.

A People magazinnak adott interjújában Fox elmondta, hogy állapota az elmúlt években egyre csak rosszabbodott, és hogy az emberektől is egyre távolabb került, miután eltört az arccsontja, a karja és a válla is. A színész hozzátette, hogy 2018 volt élete legrosszabb éve, amikor gerincműtéten esett át, hogy eltávolítsanak egy daganatot.

“Soha nem voltam igazán nyűgös fickó, de nagyon nyűgös lettem akkoriban és rövidre zártam az embereket. Próbálom ezt az érzést csírájában elfojtani. Mindig sokat gondolok azokra, akik velem dolgoznak. És gyakran mondom nekik: ‘Bármit is mondok, képzeljék el, hogy az elején hozzátettem, hogy kérem, a végén pedig azt, hogy köszönöm’” - nyilatkozta Fox.

"Nos, az elmúlt egy évben eltört az arcom, a szemgödröm, a kezem, a könyököm... a vállam. Kemény évem volt, amikor megvertek. De ez nagyon király volt, mert ráébresztett arra, hogy ... a hálával fenntartható" - jelentette ki.

'Ha találsz valamit, amiért hálás lehetsz, ha találsz valamit, amire azt mondhatod: 'Hát, ez jó'... Mindig jobb lesz... Nagyon optimista vagyok.'"

A színésznél 1991-ben diagnosztizálták a Parkinson-kórt, a diagnózisáról pedig 1998-ban beszélt először a nyilvánosság előtt, 2000-ben pedig megalapította a Michael J Fox Alapítványt, hogy segítsen finanszírozni a degeneratív betegség kezelésére szolgáló terápiák és gyógymódok kutatását.  A szervezet alapítása óta több mint 1 milliárd dollárt gyűjtött össze.

Michael J. Fox 2020-ban vonult vissza a színészettől, miután a betegség a elkezdett kihatni a memóriájára és a beszédkészségére.