Felejtsd el, hogy John Wick elsétál majd a naplementébe

Keanu Reeves John Wicknek köszönheti, hogy újra reflektorfénybe került, de John Wick is Keanu Reevesnek köszönheti, hogy ekkora siker lett. Eddig három film készült, a rajongók pedig tűkön ülve várják a negyedik rész bő egy év múlva esedékes premierjét. De mit is várhatnak tőle?

Az első film egy visszavonult bérgyilkost mutatott be, aki épp az újonnan kezdett és boldognak remélt életét gyászolja, miután felesége meghalt. A legrosszabbkor kötött bele néhány futottak még orosz maffiózópalánta, amivel felpiszkálták az oroszlánt. John Wick valóságos ámokfutást rendezett bosszújától vezérelve, de a film végén úgy-ahogy helyükre kerültek a dolgok.

Igen ám, csakhogy a második rész legelején felbukkan egy régi ismerős a múltjából, aki egy régi be nem váltott szívességgel újra visszarángatja a régi életébe. És ezzel egy olyan spirálba kerül, amiből aligha van menekvés. Persze John Wick, a Rémkirály elég kemény és kegyetlen, hogy még akkor is ő legyen az esélyes, ha épp a fél, majd nem sokkal később már a teljes alvilág őt üldözi. Egy ponton azonban elkövet egy hibát, amivel még ebből az alvilágból is kitaszítottá válik.

Erről szólt az első három rész, ahol a harmadik úgy fejeződött be, hogy John Wick lényegében teljesen magára maradt, mindenki, akit korábban a barátjának hitt, hátat fordított neki. Na jó, majdnem mindenki. De még mindig nem halt meg és bosszúszomja még nagyobb, mint valaha.

Egy ilyen felütéssel futunk tehát neki a negyedik résznek, de abban már most is biztos lehet mindenki, hogy nem lesz happy end. Azt persze most még nem tudni, hogy a negyedik után hány további epizódra lehet még számítani, de Keanu Reeves nem lesz már fiatalabb, és nem lenne jó halálos iramot diktálni ennek a franchise-nak… Szóval biztosak lehetünk benne, hogy John Wick vesszőfutása egy nap véget ér.

És ha hinni lehet a rendező Chad Stahelskinek, akkor bizony tényleg nem lesz itt naplementében szentimentálisan elbandukolás a végén. Mert egy ilyen tömegmészárlás után, amit John Wick eddig is rendezett, és amit még megfejel majd a negyedik részben is, nem lehet csak úgy elsétálni. Szóval készülhetünk, mert előbb vagy utóbb John Wicket, a Rémkirályt is utoléri majd a végzete.