2021.04.22   olvasottság: 7327x   szerző: GGS   hozzászólások: 0

Keanu Reeves John Wicknek köszönheti, hogy újra reflektorfénybe került, de John Wick is Keanu Reevesnek köszönheti, hogy ekkora siker lett. Eddig három film készült, a rajongók pedig tűkön ülve várják a negyedik rész bő egy év múlva esedékes premierjét. De mit is várhatnak tőle?

Felejtsd el, hogy John Wick elsétál majd a naplementébe

Az első film egy visszavonult bérgyilkost mutatott be, aki épp az újonnan kezdett és boldognak remélt életét gyászolja, miután felesége meghalt. A legrosszabbkor kötött bele néhány futottak még orosz maffiózópalánta, amivel felpiszkálták az oroszlánt. John Wick valóságos ámokfutást rendezett bosszújától vezérelve, de a film végén úgy-ahogy helyükre kerültek a dolgok.

Igen ám, csakhogy a második rész legelején felbukkan egy régi ismerős a múltjából, aki egy régi be nem váltott szívességgel újra visszarángatja a régi életébe. És ezzel egy olyan spirálba kerül, amiből aligha van menekvés. Persze John Wick, a Rémkirály elég kemény és kegyetlen, hogy még akkor is ő legyen az esélyes, ha épp a fél, majd nem sokkal később már a teljes alvilág őt üldözi. Egy ponton azonban elkövet egy hibát, amivel még ebből az alvilágból is kitaszítottá válik.

Erről szólt az első három rész, ahol a harmadik úgy fejeződött be, hogy John Wick lényegében teljesen magára maradt, mindenki, akit korábban a barátjának hitt, hátat fordított neki. Na jó, majdnem mindenki. De még mindig nem halt meg és bosszúszomja még nagyobb, mint valaha.

Egy ilyen felütéssel futunk tehát neki a negyedik résznek, de abban már most is biztos lehet mindenki, hogy nem lesz happy end. Azt persze most még nem tudni, hogy a negyedik után hány további epizódra lehet még számítani, de Keanu Reeves nem lesz már fiatalabb, és nem lenne jó halálos iramot diktálni ennek a franchise-nak… Szóval biztosak lehetünk benne, hogy John Wick vesszőfutása egy nap véget ér.

És ha hinni lehet a rendező Chad Stahelskinek, akkor bizony tényleg nem lesz itt naplementében szentimentálisan elbandukolás a végén. Mert egy ilyen tömegmészárlás után, amit John Wick eddig is rendezett, és amit még megfejel majd a negyedik részben is, nem lehet csak úgy elsétálni. Szóval készülhetünk, mert előbb vagy utóbb John Wicket, a Rémkirályt is utoléri majd a végzete.