Felvétel is készülhetett az Alec Baldwin által okozott balesetről, újabb fejlemények az ügyben

A tegnapi nap folyamán több alkalommal számoltunk be az Alec Baldwin által okozott balesetről. Az üggyel kapcsolatban további részlet látott napvilágot.

A baleset során Baldwin megsebesítette a Rust című film forgatásán a rendezőt, Joel Souzát, illetve az operatőrt, Halyna Hutchinst. Souza a tegnapi nap folyamán már elhagyhatta a kórházat, Hutchins életét azonban már nem tudták megmenteni az orvosok.

Hollywood azonnal reagált az esetre, több sztár részvétét fejezte ki Hutchins hozzátartozói felé, illetve sokan támogatásukról biztosították Alec Baldwint, akit a szemtanúk elmondása szerint súlyosan megviselt az eset. A nyomozás korai szakaszában már kiderült, hogy nem a színész a felelős a történtekért, a legfrissebb fejlemények szerint pedig már arra is fény derülhetett, mi is történhetett a forgatáson.

A rendőrség számos bizonyítékot lefoglalt a helyszínen, többek között a felvételeket, Joel Cano nyomozó azonban egyelőre sem cáfolni, sem pedig megerősíteni nem tudta, hogy a történésekről videófelvétel is készült volna. 

Mint bebizonyosodott, a Baldwin által használt fegyver éles lőszerrel volt megtöltve, amelyet a segédrendező találomra választott ki a fegyvermester által kikészített három közül, majd jelezte a színésznek, hogy az biztonságos.

A forgatásokon bevett gyakorlatnak számít vaktölténnyel megtöltött valódi fegyver használata, amely bár nem tartalmaz lövedéket, kis távolságon belül még így is képes halálos sérülést okozni. Ennek elkerülése végett a munkálatokban részt vesz egy fegyvermester, aki felügyeli a kellékek használatát.