Ősszel egy új romantikus vígjáték, a Beugró a Paradicsomba főszerepében láthatjuk George Clooney-t, pedig 61 éves, és ennyi idős korban már nemigen bíznak ilyen feladatot egy színészre Hollywoodban. 

A sztár esetében ez azért is lehetséges, mert lehengerlő sármja mellett koránál jóval fiatalabbnak néz ki, ezért elhisszük neki, hogy kebelében ifjonti szív dobog. Ő maga a fiatalos külsőt részben annak tulajdonítja, hogy nem tud főzni, sőt borzasztóan kézbalkezes fakanállal a kezében. Hogy hol van itt a logikai összefüggés? Clooney és felesége, Amal meg ikreik minden este családi vacsorát esznek, mivel a konyhai teendőket Szardíniáról érkezett szakácsukra, Viviana Frizzire bízzák. Azt pedig tudni kell, hogy Szardínia festői szigete az egyik ritka hely a világon, ahol a lakosság jelentős része száz évnél idősebb kort ér meg, mivel mediterrán étrenden él, amely a lehető legegészségesebb. Meg még nagyon finom is.

„Viviana bármit képes az asztalra varázsolni, kézzel gyúrja a gnocchit és pesztóval tálalja, komolyan sírva lehet tőle fakadni” – lelkendezett Clooney a People magazinnak. Azt is elárulta, hogy a gyerekek, Ella és Alexander miatt tértek át a saját szakácsra, mert nagyon macerás lett volna folyton étterembe járni velük.

A hosszú életet biztosító szardíniai életforma szerves része, hogy az ott élők nagyon erős családi és közösségi kapcsolatokat ápolnak, amitől pszichésen rendkívül kiegyensúlyozottak. Mára pedig komoly kutatások igazolják, hogy aki idegroncs, az fizikailag is nagyon hamar tönkremegy, a nyugodt, boldog élet viszont hosszú, aktív öregkort biztosít. Clooney ebből a szempontból is nyerő helyzetben van.

A Beugró a Paradicsomba az ötödik film, amiben a sztár együtt játszik Julia Robertsszel, akivel ennek köszönhetően fél szavakból is megértik egymást. Elvált egykori házaspárt alakítanak, akik azért utaznak Balira. hogy keresztbe tegyenek a lányuknak (Kaitly Dever), mert férjhez menni készül. A filmet a Mamma Mia! Sose hagyjuk ABBA című sikert is jegyző Ol Parker rendezte.

A film 2020. október 20-tól a hazai mozikban.

UIP-Duna