Freddie Mercury új arcát mutatja be a Bohém rapszódia friss előzetese

A Bohém rapszódia forgatása nem igazán zajlott zökkenőmentesen, volt benne csúszás, leállás és rendezőváltás is, de a film novemberben végre megérkezik a mozikba.

A 20th Century Fox most egy új előzetessel jelentkezett, ami kicsit többet és kicsit mást mutat, mint az első, hivatalos trailer. Sokan aggódtak ugyanis amiatt, hogy a film és a történetvezetés teljesen félreértelmezi majd Freddie Mercury alakját, mert például a szexuális beállítottságára tett utalások nem igazán jelentek meg az összevágott anyagban.

A második előzetes viszont sokkal inkább a legendás énekes alakját helyezi a középpontba, mint az előző, és igen, ebből kiderül, hogy a film nem kerüli ki sem a homoszexualitás, sem az AIDS témáját – és olyan portrét próbál meg állítani Mercurynak, amit az emléke – és a világszerte többmillió rajongó – megérdemel.

A történet a Queen zenekar legelső lépéseitől egészen a Live Aid-koncertig követi nyomon a tagok sorsát, akik akkor olyan koncertet adtak, amely a mai napig meghatározó fellépése a rocktörténetnek. A mögötte húzódó személyes és szakmai kérdések pedig vannak olyan érdekesek, izgalmasak és emberiek, hogy érdemes őket elmesélni.

Az előzetesből kitűnik, Bryan Singer filmjében a zene, az ikonikus számok és a zenekar kísérletező kedve ugyanolyan meghatározó elem, mint a történet hű elbeszélése, a főszereplő Rami Malek pedig nagyon odateszi magát, hogy átlényegülten hozza a szórakoztatóipar egyik legkedveltebb figurájának alakját. A filmben feltűnik még Mike Myers, Aidan GillenJoseph MazzelloLucy BoyntonAllen LeechTom Hollander és Ben Hardy.

Nézd meg itt az új előzetest: